Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Jöhetnek az újabb nagy magyar meccsek az Európa-liga selejtezőjében

A magyar rajongók örülhetnek, mivel újabb remek mérkőzések várnak rájuk az Európa-liga selejtezőjében, ráadásul magyar vonatkozással.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

A magyar rajongók örülhetnek, mivel újabb remek mérkőzések várnak rájuk az Európa-liga selejtezőjében, ráadásul magyar vonatkozással.

A MOL Fehérvárra ugyan idegenbeli, míg a Budapest Honvédra hazai mérkőzés vár a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, mégis előbbi áll könnyebb feladat előtt csütörtökön. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Az előző idényben ezüstérmes fehérváriak még úgy is esélyesként várják a máltai Hibernians elleni találkozót, hogy Márton Gábor vezetőedző nélkül utaztak el a szigetországba, mivel a tréner hétfői koronavírustesztje kétes eredményt mutatott. A magyar együttesből egy meg nem nevezett játékos is hiányozni fog, az ő tesztje pozitív eredményt hozott.

A Fehérvár főpróbája jól sikerült, ugyanis szombaton 3-1-re legyőzte a Puskás Akadémiát, így négy forduló után – két-két győzelemmel és döntetlennel – veretlenül a tabella élére állt. A múlt is a magyar gárda sikerét vetíti előre: a Fehérvár egyszer találkozott máltai riválissal, 2017-ben a Balzant 5-3-as összesítéssel búcsúztatta. A Hibernians ugyan még sosem csapott össze magyar klubbal, de az beszédes, hogy harminc párharcából mindössze háromszor jutott tovább, egy idényben pedig kettőt sosem tudott megnyerni. A selejtező nyitókörében a Fehérvár a vártnál nehezebben, 11-esekkel búcsúztatta az ír Bohemians együttesét, míg a Hibernians 2-0-ra verte a liechtensteini Vaduzt.

A kupagyőztes kispestiek beragadtak az NB I rajtjánál, de két vereség után szombaton, a Diósgyőr vendégeként aratott 4-2-es győzelmükkel megszerezték első pontjaikat. Riválisuk, a Malmö viszont húsz forduló után 11 győzelemmel, 7 döntetlennel és 2 vereséggel vezeti a svéd bajnokságot, ugyanakkor az elmúlt időszakban kisebb hullámvölgybe került: három kör óta nyeretlen, legutóbbi öt bajnokiján pedig csak egyszer győzött. Vasárnap a Malmö hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő AIK Stockholmmal.

A Malmö az előző kiírásban a legjobb 32-ig jutott a második számú kupasorozatban. A mostani selejtező nyitókörében a lengyel Cracovia 2-0-s legyőzésével kezdett, míg a Honvéd a finn Inter Turku csapatát hosszabbításban múlta felül 2-1-re.

A Honvéd hosszú története során még sosem találkozott svéd gárdával, a Malmö viszont immár ötödször csap össze magyar ellenféllel, eddig minden alkalommal kiesett. Az Újpest a BEK-ben 1971-ben 4-1-es, a Ferencváros a KEK-ben 1975-ben 4-2-es összesítéssel búcsúztatta, míg a székesfehérváriak az UEFA Kupában 1985-ben és a BL-selejtezőben 2018-ban egyaránt idegenben szerzett több góllal léptek tovább.

A Fehérvár 19 órától játszik a Hibernians vendégeként, míg a Honvéd 21.05-től az Új Hidegkuti Nándor Stadionban fogadja a Malmö együttesét – mindkét találkozót az M4 Sport közvetíti. A mostanival együtt három párharcot kell nyerniük a csapatoknak a főtáblára kerüléshez.

A tűzzel játszhat a Barcelona: ezt kérik Lionel Messitől

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.