Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

A tűzzel játszhat a Barcelona: ezt kérik Lionel Messitől

not image

A T-800-as

2020. szeptember 16. - 05:15

Lionel Messi nincs a legkényelmesebb helyzetben, és most olyasvalamire kérik, amire ezelőtt még nemigen volt példa.

Lionel Messi nincs a legkényelmesebb helyzetben, és most olyasvalamire kérik, amire ezelőtt még nemigen volt példa, legalábbis hosszabb távon, mert a vírus miatt korábban ideiglenesen már csökkentették a bérét.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Az argentin még az edzéseket sem látogatta, annyira komolyan gondolta a távozási szándékát. Ebből végül semmi nem valósult meg, mivel rosszul taktikáztak, és a szerződése alapján csak 700 millió euró fejében távozhatott volna.

Ezt az összeget azonban még érte sem fizetik ki a klubok, különösen ebben a gazdasági válságban. Messi végül maradt, de lehetséges, hogy 1 év múlva ilyenkor már Angliában fog futballozni a Manchester Cityben, akik ingyen szerezhetik meg. A szerződése 2021 nyarán veszíti érvényét.

Messi, aki az első idei barátságos meccsén nagyon ideges volt, még mindig a legjobban kereső játékosa a ligának, valamint a globális futballnak. Most azonban olyasvalamire készülhet az elnök, ami nem biztos, hogy tetszeni fog az argentin aranylabdásnak.

A Barcelona pénzügyi helyzete távolról sem olyan, mint az a vírus előtt volt. A katalán klubot különösen erősen sújtotta a válság, ami miatt folyamatosan csökkenteniük kell a költségeket, emiatt is küldenek el sztárokat a csapattól.

A Cuatro jelentése szerint az elnök, Josep Maria Bartomeu arra kéri Messit, hogy fogadjon el egy alacsonyabb fizetést. Mindketten tudják, hogy le kell ülniük tárgyalni egymással, és ez most nem a maradásról vagy a távozásról fog szólni. A gazdasági kérdések váltak a legfontosabbá.

A Barcelona kapitányának nem túl jó a kapcsolata az elnökkel, ami nehezíti a tárgyalásokat. Messinek azonban vezető szerepet kell vállalnia a fizetések csökkentésében, amivel példát mutathat a társai előtt, akikkel szintén megállapodást kellene kötni erről.

A Barcelona nemrég 98 millió eurós veszteséggel zárta a szezont, ami hatalmas kiesés. Arthur Melo 72 millió eurós átigazolása némileg javított a helyzeten. A csapatnak tovább kell csökkentenie a bérköltségeket, és ez azzal kezdődik, hogy kisebb fizetéseket adnak a játékosoknak.

Ez lesz az első személyes találkozó Messi és az elnök között, mióta az argentin megerősítette a maradását. Közben az is kiderült, hogy Leo mögött Busquets, Piqué és Roberto lesznek a kapitányok, ha a világsztár nincs a pályán. Busquets sorozatban már harmadik alkalommal lesz másodkapitány.

Gonzalez keményen visszaszólt Neymarnak az állítólagos rasszista vádak után

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.