Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kivonulásról dönthetett az egyik legnagyobb boltlánc, már a vevő is megvan

Felröppent a hír, miszerint az Auchan kivonulhat az orosz piacról, leányvállalatát a Gazprombank veheti át.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mateusz Butkiewicz
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A francia Le Monde értesülései szerint az egyik legnagyobb orosz bank, a Gazprombank megvásárolhatja az Auchan áruházlánc oroszországi leányvállalatát – derül ki az erről szóló beszámolóból.

Érdemes hozzátenni: az Auchan azon kevés francia üzletláncok egyike, amelyek az orosz-ukrán háború kitörése után nem vonultak ki az országból. 2022 februárjában Oroszország a francia áruházlánc globális értékesítésének 10%-át tette ki – jegyzik meg. Soron kívül A Mentőszolgálat beismerte: a mentésirányító miatt vérzett el egy beteg

Ám a hírek szerint az Auchan kivonulhat Oroszországból, részben a külföldi cégekre kivetett adóemelések és az orosz oligarchák tulajdonában lévő konkurencia miatt – számolt be a Portfolio a Kyiv Independent cikke alapján.

A lehetséges vevő, a Gazprombank, korábban az IKEA-tól vásárolta meg a Mega bevásárlóközpont-láncot, ahol számos Auchan áruház is található. Hozzáteszik: az Auchan jelenleg 94 hipermarkettel és 138 szupermarkettel rendelkezik Oroszországban.

Ebben a cikkben pedig arról is beszámoltunk, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmagyarázta, miért jó Magyarországnak az orosz Gazprommal való együttműködés: a versenyképes ár és az energiabiztonság a középpontban.

Árpád hídi tragédia: a Főügyészség döntött a gázoló milliós jóvátételéről

Megszületett a döntés a nagy figyelmet kapott ügyben.

Halmozzuk a limlomokat, de az ablakcserét illetően nem hezitálunk

A magyarok nagy része hajlamos halogatni a selejtezést – ám ha a nyílászárók cseréjéről van szó, már más a helyzet. Különösen, ha az energiahatékonyságon vagy a problémamegoldáson van a hangsúly.