Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A Partizán szerint a Tisza Párt megelőzte a Fideszt, itt vannak az új számok

A Partizán által kért friss közvélemény-kutatás szerint a Tisza Párt már a Fidesz előtt van a pártok versenyében.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt elnöke nyilatkozik a sajtónak a Fõvárosi Közgyûlés alakuló ülése után a Városházán 2024. október 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Legközelebb 2026-ban tartanak választásokat Magyarországon, amikor is többek között arról döntenek az emberek, ki legyen a miniszterelnök. A Fidesznél Orbán Viktor vezeti majd a sort, ez nem is lehet kérdés, míg a Tisza Pártnál minden bizonnyal Magyar Péter.

Magyar többször hangsúlyozta, a választások előtt igazi versenyt akar látni a Tisza Párton belül, más jelöltekkel, így biztosra semmiképpen nem venné a jelölését. Ugyanakkor mivel a párt 99%-ban még mindig róla szól, hiába a megosztó karaktere, aligha fog más a helyére kerülni. Soron kívül Sokan erősen kételkednek abban, hogy a Tisza Párt a Fidesz elé került volna

Az elmúlt időszakban rendszeresen készültek közvélemény-kutatások, melyek azt mutatják, hogy a Tisza Párt feljövőben van. Pár héttel korábban Magyar Péter azt mondta, az a terve, hogy fél éven belül a Tisza már a Fidesz előtt legyen.

A DK nagyon rosszul áll

Legutóbb, amikor a kormányt kérdezték a számokról, Gulyás Gergely miniszter azt mondta, nem aggódnak, mert a belső méréseik teljesen mást mutatnak. Gulyás szerint a többi közvélemény-kutatás sokszor csak politikai célokat szolgál és emlékeztette az embereket arra is, hogy az előző választáson hasonló számokat mutattak a médiában, majd óriási vereséget szenvedett a baloldal.

A Partizán már azt írja, hogy a Tisza Párt a Fidesz elé került. „Hibahatáron belül, de hajszállal már vezet a Tisza a Fidesz előtt a 21 Kutatóközpont friss felmérésében, ami a Partizán megbízásából készült. A választásukat biztosra ígérő, pártot választani tudó szavazók közt a Tisza 42, a Fidesz pedig 40%-on áll. A jelenlegi állás szerint kettejükön kívül csak a Mi Hazánk jutna be a parlamentbe.”

A felmérés szerint Gyurcsány Ferenc pártja nagyon aggódhat, mert már csak 4%-on állnak és ez a jövőben még kevesebb lehet, miután jól látható módon a Fidesz és a Tisza Párt viszi el a szavazatokat. Lassan morzsák sem jutnak a többieknek, a Jobbik és az MSZP 1%-on áll, mely ugyancsak nagyon kevés.

A Partizán szerint a Tisza Párt megelőzte a Fideszt, itt vannak az új számok

A Partizán által kért friss közvélemény-kutatás szerint a Tisza Párt már a Fidesz előtt van a pártok versenyében.