Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Izrael tagadja, hogy megtámadta volna a legnagyobb bejrúti kórházat

Izrael tagadja, hogy megtámadta volna a legnagyobb bejrúti kórházat, szerintük nem igaz, amit a libanoniak állítanak.

...svg content...Fotó: Az izraeli légierõ egyik AH–64 Apache harci helikoptere libanoni célpontokat támad a két ország határ menti térségében, Észak-Izraelbõl fényképezve 2024. október 2-án, a palesztinokat támogató Hezbollah libanoni síita milícia és az izraeli erõk harcai idején. MTI/AP/Baz Ratner
Közel-Kelet

Szabó Kata

Szerkesztő

Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette, ugyan valóban újabb légicsapást mértek az Iránból támogatott Hezbollah síita szervezet infrastruktúrájára Bejrútban, a legnagyobb libanoni kórházat sértetlenül hagyták. A libanoniak szerint a kórház közelében az izraeli légitámadásban sokan meghaltak, illetve megsebesültek.

Hétfőn este csaptak le az izraeli gépek a hivatalos tájékoztatás szerint a kórház közelében, ahol eltalálták a Hezbollah egyik létesítményét, ugyanakkor az egészségügyi létesítmény nem szerepelt a célpontok között. Soron kívül Orbán Viktor: pánikolnak a nyugati vezetők

A támadásban végül 13-an vesztették életüket, 57-en pedig különböző mértékű sérüléseket szenvedtek, amit a libanoni egészségügyi minisztérium jelentett be, hozzátéve, a kórházban is károk keletkeztek.

Az izraeli légierő keddre virradóra támadta a Hezbollah több más létesítményét, köztük a bejrúti haditengerészeti bázist, amelyen gyanúja szerint a milícia is tart hajókat, valamint kísérleteket és fegyvereseinek kiképzését végzi. Közben az izraeli szárazföldi erők is folytatják a Hezbollah dél-libanoni létesítményei elleni támadásokat is – tette hozzá a szóvivő.

A Hezbollah kedd hajnalban újabb rakétákat lőtt ki Izrael középség részére, ami miatt több területen is megszólaltak a szirénák. A rakéták többségét viszont elfogták, amik közül az egyik egy lakatlan helyen csapódott be. A szervezet a Vaskupola légvédelmi rendszer Tel-Aviv melletti ütegét vette célba.

Liner/MTI