Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,299 $

Győrfi Pál: jól működik az új ügyeleti rendszer, de a főpróba még csak most jön

Az OMSZ szóvivője szerint egyelőre az első három nap alapján azt lehet mondani, hogy nagyon alacsony betegszámmal működnek az ügyeletek fővárosszerte.

...svg content...Fotó: MTI/Mónus Márton
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, az új alapellátási ügyeleti rendszer kedden indult el, de nem mindenki fogadta örömmel: Lengyel Tibor, a mentődolgozók szövetségének elnöke szerint a mentőszolgálat már így is túlterhelt, és gyakoriak a késések. Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere szintén előnytelennek tartja az új rendszert.

Ám Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője egészen másképp vélekedett a témát illetően, erre ebben a cikkünkben tértünk ki bővebben. Nemrégiben pedig az InfoRádióban arról beszélt: 18 telephelyen 259 beteget (köztük 59 gyermeket, illetve 17 év alatti fiatalt) láttak el az orvosok az elmúlt három napban Budapesten az új háziorvosi ügyeleti rendszerben. Soron kívül Új hírek érkeztek a budapesti második világháborús 1 tonnás bombáról

Állítása szerint igazán súlyos esettel nem találkoztak, jellemzően enyhe tünetekkel – torokfájás, gyengeség, szédülés stb. – miatt fordultak az ügyelethez a betegek. Majd Győrfi Pál azzal folytatta: az utóbbi napok alapján úgy is tűnhet, hogy túlbiztosították a rendszert: például az egy telephelyen egy órára jutó betegforgalom nem éri el az egy beteget.

Tehát eddig azt látják, hogy két-három óránként jön egy beteg az ügyeletre. A szóvivő ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, a főpróba az első hétvégén várható – írja az Infostart. „Még előttünk van az első hétvége, olyankor a tapasztalatok szerint jelentősen megnő a betegszám” – fogalmazott. Ezt követően még hozzáfűzte:

Ugyan komoly tájékoztatás előzte meg az ügyelet indulását, de azért kell idő a betegeknek is, amíg megszokják, hogy a 1830-at kell hívni, vagy hogy hol vannak az új ügyeleti telephelyek. „Ezért még nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Egyelőre az első három nap alapján azt lehet mondani, hogy nagyon alacsony betegszámmal működnek az ügyeletek fővárosszerte” – jegyezte meg Győrfi.

Orbán Viktor reagált az EU megdöbbentő döntésére

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is súlyos csapásként beszél az EU döntéséről a Kínából érkező elektromos autók kapcsán.