Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,08 Ft
Euró
401,20 Ft
Font
480,14 Ft
Bitcoin
62,445 $

Áttörés az egyik legagresszívebb rákfajta kimutatásában, hosszú éveket nyerhetnek a betegek

Jóval magasabbak lehetnek a túlélési esélyek az új módszerrel.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Orvostudomány

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Egyesült Államokban található UCLA Health Jonsson Comprehensive Cancer Center kutatói által közzétett új tanulmány ígérete szerint egy új képalkotó módszerrel az eddigieknél sokkal pontosabb módon mutathatják ki a tiszta sejtes veserákot.

A betegség leggyakoribb formája egyben a leghalálosabb is, a The Lancet Oncology című szaklapban közzétett beszámoló szerint ugyanakkor az eredmények ígéretesek, a módszer pedig csökkentheti a szükségtelen műtétek számát. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

Mint azt a MedicalXpress megírta, a korai felismerés biztosíthatja, hogy a betegek időben hozzájussanak a megfelelő kezelésekhez, ami jelentősen megnövelheti az ötéves túlélési esélyeket.

„Ha a veserákot későn diagnosztizálják, a túlélési esélyek jelentősen csökkennek, különösen, ha a rák már elterjedt a szervezetben” – mondta Dr. Brian Shuch, a veserákprogram igazgatója, és a tanulmány vezető szerzője.

„Ám ha korán diagnosztizálják, a betegek több mint 90%-a további öt évig élhet. Kulcsfontosságú, hogy a betegséget korán és pontosan azonosítsuk, mivel agresszív módon terjeszkedik” – fogalmazott. Hozzátéve, hogy 332 beteget vizsgáltak, az eredmények pedig 85 százalékban azonosították a veserákot.