Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,13 Ft
Euró
400,78 Ft
Font
476,27 Ft
Bitcoin
60,486 $

Folytatódik az illegális stégek, építmények felszámolása a Balatonon

Először a tulajdonost figyelmeztetik, bár előfordul, hogy nem is tudják, ki az. De ilyen esetben sem úszható meg a dolog, lebontják a nem engedélyezett építményeket.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Még mindig nem állt meg az illegális stégbejárók és vízállások építése a Balatonnál, bár egyre több önkormányzat lép fel ezek ellen – derült ki Csonki Istvánnak, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság leköszönő igazgatójának beszámolójából, ami a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi, siófoki ülésén hangzott el.

Csonki István megemlítette azt is, hogy az igazgatóság összefogott a tókörnyéki települések önkormányzataival annak érdekében, hogy az illegális, természetkárosító építéseket leállítsák, de az eredmények csekélyek továbbra is. Egyúttal emlékeztetett: az ilyen építkezéseket a legtöbb esetben a nádas sínyli meg leginkább. Soron kívül Nagy bejelentés: programot indít a kormány a fiatalok lakhatása elősegítése érdekében

Ami már rövid távon is hatással van a tó élővilágára. Nem elhanyagolható persze a vízminőségi és vízgazdálkodási szempont sem – jegyezte meg. A Pénzcentrum a hirbalaton.hu cikkére hivatkozva azt írja, tavaly három, idén pedig 13 önkormányzattal együtt kezdték meg ezen építmények tulajdonosainak figyelmeztetését.

Sokan éltek közülük bontási ígérettel vagy halasztási kérelemmel, és többet le is bontattak ott, ahol a tulajdonos nem is volt ismert – emelik ki. Mint ismert, májusban Vonyarcvashegyen bontották az engedély nélküli stégeket a vízügy emberei: volt, ahol vaskapukkal is meg kellett küzdeniük.

Míg máshol cölöpöket, horgászkarókat, kerítést vagy szögesdróttal ellátott kaput is el kellett távolítaniuk. Később pedig arról érkezett hír, hogy június 10-én Balatonfűzfő és Balatonkenese térségében folytatódott a munka. Egyúttal fontos kiemelni, hogy a Balatonon tilos a közterületről vízbe vezető stégekre kaput, kerítést tenni.

A Wizz Air is reagált a 20 órás járatkésésre, ekkor landolhat a gép Budapesten

A szerkesztőségünk számára megküldött közleményből minden kiderül.