Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,13 Ft
Euró
400,78 Ft
Font
476,27 Ft
Bitcoin
60,486 $

Kiss László ki szeretett volna jönni a börtönből, hogy részt vehessen az alakuló ülésen

A jelenleg is letartóztatásban lévő polgármester kérvényezte, hogy elmehessen az önkormányzat alakuló ülésére, de az ügyészség elutasította ezt.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Kiss László jelenleg is fogdában van, immáron hónapok óta egy súlyos korrupciós ügy egyik fő vádlottjaként. Nemrég meghosszabbították a letartóztatását, és mivel továbbra is ő a polgármester Budapest III. kerületében, a magas fizetését is megkaphatja. Majd arról érkezett hír, hogy Kiss a fogdából hívta össze az önkormányzat alakuló ülését.

Emellett úgy néz ki, december közepéig biztosan letartóztatásban marad a vesztegetés gyanúja miatt ülő Kiss, aki nem hajlandó lemondani. A rendelkezésre álló információk szerint Kiss Bots Dénes jegyző jelenlétében írta alá a meghívót, az ülést pedig jövő hétfő reggelre hívták össze. Kiss többek között az alpolgármesterek személyére is javaslatot tett. Soron kívül Nagy bejelentés: programot indít a kormány a fiatalok lakhatása elősegítése érdekében

Mindeközben a korábbi ciklus alpolgármestere, Czeglédy Gergő szintén letartóztatásban van, ugyancsak vesztegetés gyanújával, és akárcsak Kiss, tagadja a vádakat. Az ATV pedig úgy értesült, Kiss László kezdeményezte az ügyészségnél, hogy az alakuló ülés idejére elhagyhassa a fogdát. A portál megkérdezte a polgármester ügyvédjét, Zamecsnik Pétert, aki megerősítette mindezt.

Egyúttal hozzátette: az ügyészség elutasította Kiss László kérelmét. Így a polgármester nem tud részt venni a hétfői alakuló ülésen – emelik ki a cikkben. A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy az óbudai testületi ülést a korelnök fogja levezetni, ami a kerületi szervezeti és működési szabályzat szerint lehetséges.

Az önkormányzati törvény nem ad ilyen tág mozgásteret, de a kormányhivatal előzetesen a kerület megkeresésére rábólintott erre a megoldásra – magyarázzák. Mindemellett azt is megírtuk, hogy Szentkirályi Alexandra azon a véleményen van a budapesti korrupciós ügyek kapcsán, hogy Karácsony Gergely egyszerűen hagyta, hogy mindenki szabadon garázdálkodhasson.

A Wizz Air is reagált a 20 órás járatkésésre, ekkor landolhat a gép Budapesten

A szerkesztőségünk számára megküldött közleményből minden kiderül.