Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,86 Ft
Euró
397,21 Ft
Font
476,25 Ft
Bitcoin
65,730 $

Mégis sor kerül Donald Trump és Volodimir Zelenszkij találkozójára

A republikánus elnökjelölt és az ukrán elnök péntek reggel fognak találkozni New Yorkban, a Trump Towerben.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Will Oliver
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, Donald Trump volt amerikai elnök korábban arról beszélt, hogy szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt akarja, a demokraták nyerjék meg a 2024-es amerikai választásokat. „Szerintem Zelenszkij a történelem legnagyobb eladója. Minden alkalommal, amikor megérkezik az országunkba, 60 milliárd dollárral távozik” – fogalmazott. Valamint felmerült, hogy személyesen fog tárgyalni az ukrán elnökkel Zelenszkij amerikai látogatása alatt.

Pontos időpontot viszont nem tűztek ki a találkozóra. Később pedig szárnyra kapott a hír, hogy a republikánus elnökjelölt nem akar találkozni Zelenszkijjel. Erről Trump programját ismerő források számoltak be. Mindez azután történt, hogy az ukrán elnök Josh Shapiro demokrata kormányzóval együtt meglátogatott egy pennsylvaniai lőszergyárat, ami a források szerint jelentősen csökkentette a találkozó esélyét. Soron kívül Szentkirályi Alexandra felszólította Magyar Pétert és Karácsony Gergelyt

Mint fogalmaztak, Trump csapata politikai indíttatású eseménynek tekintette ezt a látogatást, tekintettel Shapiro Harrishez fűződő szoros kapcsolataira és arra, hogy Pennsylvania kulcsfontosságú csatatérállam politikai szempontból. Erre ebben a cikkünkben tértünk ki bővebben. Most viszont az Al Jazeera arról ír, hogy mégis létrejön a találkozó: Trump kijelentette, hogy péntek reggel New Yorkban fog tárgyalni Zelenszkijjel.

„Zelenszkij elnök találkozót kért tőlem, és holnap reggel 9:45 körül találkozom vele a Trump Towerben” – árulta el a politikus csütörtökön újságíróknak nyilatkozva. Mindez azután történt, hogy Joe Biden amerikai elnök bejelentette, az Egyesült Államok még több támogatást ad Kijevnek, a Zelenszkijjel való megbeszélése során pedig a demokrata elnökjelölt, Kamala Harris „rendíthetetlen” támogatást ígért neki.

De az újságírók arról is faggatták Trumpot, mit gondol arról, hogy esetleg Ukrajnának területeket kellene átengednie a Moszkvával való megállapodáshoz. A politikus nem zárta ki a dolgot, s hozzáfűzte: „Meglátjuk, mi történik”. Valamint újfent megismételte, ha megnyeri a választásokat, rendkívül rövid időn belül leállítja az orosz-ukrán háborút. Ezt korábban az ukrán elnök kétségbe vonta, mire Trump úgy reagált: „Nem értek vele egyet. Ő nem ismer engem”.

Gulyás Gergely: nincs olyan nap, hogy Magyar Péter ne állítson valótlanságot

Gulyás Gergely védelmébe vette Orbán Balázst a legutóbbi nyilatkozata után, ami nagy felháborodást váltott ki a baloldalon.

Váratlan akciót hirdetett a Lidl, jó hírt jelenthet a nyugdíjasoknak

Gyógyászati segédeszközök szerezhetők be jóval olcsóbban a boltlánc üzleteiben. Ennek a kedvezménynek aktualitása is van, hiszen nemrég derült ki, számos gyógyászati segédeszköz drágulhat meg a közeljövőben.