Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,257 $

Sor kerülhet a kulcsfontosságú Trump-Zelenszkij találkozóra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan amerikai vezetőknek is bemutatja a háborút lezáró „győzelmi tervét”.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus párti elnökjelölt beszédet mond az Izraeli Amerikai Tanács, az IAC konferenciáján Washingtonban 2024. szeptember 19-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Will Oliver
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Az ukrán elnök közelgő amerikai látogatása során nemcsak a jelenlegi kormányzattal, hanem valószínűleg Donald Trump korábbi elnökkel is egyeztetni fog az orosz-ukrán konfliktus lezárását célzó stratégiáról. Zelenszkij ugyanis pénteki nyilatkozatában jelezte, hogy a találkozó Trump-pal szeptember 26-27-re várható.

Mint arról a Portfolio is beszámolt, az út során Zelenszkij részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának és Közgyűlésének ülésein, valamint megbeszéléseket folytat Joe Biden elnökkel és Kamala Harris alelnökkel. Az ukrán vezető fő célja, hogy ismertesse Ukrajna tervét az orosz agresszió diplomáciai úton történő megfékezésére. Soron kívül Szoboszlai Dominik ismét hazai pályán játszhat, élőben adja a tv

A terv sikerét Zelenszkij szerint nagyban befolyásolják a kulcsfontosságú szövetségesek év végi döntései, azonban az elnök hangsúlyozta az „igazságos béke” fontosságát, elutasítva a konfliktus befagyasztásának lehetőségét, amit csupán az orosz agresszió elhalasztásának tekint.

A háború jelenlegi kritikus szakaszában Ukrajna további katonai, gazdasági és diplomáciai támogatást keres, így Zelenszkij várhatóan arra fogja kérni Washingtont, hogy enyhítse az Oroszország elleni nagy hatótávolságú rakétacsapásokra vonatkozó korlátozásokat.

Az ukrán elnök látogatása épp egybeesik azzal az időszakkal, amikor az Egyesült Államokban fokozódik a vita az Ukrajnának nyújtandó további támogatásról, különös tekintettel a közelgő választásokra és a republikánus párt egyes tagjainak növekvő ellenállására a folyamatos segítségnyújtással kapcsolatban.

Kiütéssel nyertek Szoboszlaiék Kerkezék ellen, és vezetik a bajnokságot

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is kezdett a legutóbbi összecsapásukkor az angol bajnokság 5. fordulójában.

Nem született gól az Újpest-Diósgyőr meccsen az NB1-ben

Az Újpest és a Diósgyőr nem bírt egymással z NB1 7. fordulójában, még csak gól sem született a mérkőzés alatt.