Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Rákot és más egészségügyi problémákat is okozhat ez a húsféle

A legjobb döntés, ha a halakat, a szárnyasokat és a borjúhúst részesítjük előnyben.

...svg content...Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Gyakran hallani, hogy a mértékletes húsfogyasztás nélkülözhetetlen az egészséges és kiegyensúlyozott étrend kialakításához, elsősorban amiatt, hogy teljes értékű fehérjéket tartalmaz, amely az emberi szervezet számára létfontosságú (egyebek mellett a belső szervek, a csontok, az immunrendszer és az energiaszint miatt is).

Ezáltal akik vegetáriánus vagy vegán étrendet szeretnének követni, különösen oda kell figyelniük rá, hogy biztosítsák a szükséges fehérjebevitelt, valamint a B-vitamin pótlásáról se feledkezzenek el. A Magyar Hírlap a kubnews.ru cikkére hivatkozva azt is kiemeli, hogy a húsfogyasztásnak megvannak a maga hátrányai is. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ez különösen igaz a vörös hús esetében, amelynek túlzott fogyasztása összefügghet a vastag- és végbélrák kockázatának növekedésével. Vörös hús alatt értjük a háziasított állatokból származó marhahúst, sertéshúst, kecskehúst és bárányhúst, valamint a feldolgozott élelmiszerekben és a hamburgerek többségében található ilyen húsokat.

Nem tartozik ide a baromfihús és a vadhús, illetve a belsőségek. De a cikkben a sertéshúst emelték ki leginkább, amelynek magas a zsírtartalma, emiatt túlzott fogyasztása elhízáshoz, szív- és érrendszeri betegségekhez és cukorbetegséghez is vezethet. Ezáltal a legjobb opció az, ha a halak, szárnyasok (pulyka, csirke) mellett a borjúhúst részesítjük előnyben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a zöld leveles zöldségek segíthetnek megelőzni a demenciát, igyekezzünk hát gyakrabban fogyasztani brokkolit, spenótot és káposztát. De arra is kitértünk, hogy egy kutatás szerint a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás még akkor is csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát, ha arra egyébként genetikailag hajlamos az adott személy.