Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Joe Biden reagált, Donald Trump még szigorúbb védelmet kaphat

Joe Biden amerikai elnök azt mondta, megkönnyebbült, hogy Donald Trump sértetlen, aki egy újabb merényletkísérletet élhetett túl, ezúttal a saját floridai golfpályáján.

...svg content...Fotó: Joe Biden amerikai elnök televíziós üzenetet intéz a nemzethez a Donald Trump volt elnök ellen elkövetett merénylettel kapcsolatban a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájából 2024. július 14-én. Az előző nap a nem hivatalos republikánus párti elnökjelölt Trumpot pennsylvaniai kampánygyűlésén könnyebben megsebesítette lőfegyverével egy merénylő, aki egy résztvevőt megölt, kettős súlyosan megsebesített. MTI/EPA/The New York Times pool/Erin Schaff
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Több lövés is eldördült Donald Trump közvetlen közelében vasárnap, miután a titkosszolgálat emberei egy bokrok között megbújt fegyveresre lettek figyelmesek. A támadó emiatt végül egyetlen lövést sem adott le, nem viszonozta a tüzet, hanem helyette elmenekült.

Egy szemtanúnak köszönhetően röviddel ezután elfogták, majd a nyomozást vezető FBI lefoglalta azt a Nissan márkájú autót, amiben a férfi ült. Potenciális merényletkísérletként vizsgálják az incidenst, és már tudni, ki áll a támadási kísérlet mögött. Az 58 éves férfi jelenleg is őrizetben van, egyelőre nem tett vallomást, és ellenállást sem tanúsított, amikor elfogták. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Trump végtelenül hálás azért, hogy a titkosszolgálat emberei megmentették, és külön köszönetet mondott a helyi seriffnek, a rendfenntartó erőknek, amiért ilyen gyorsan reagáltak. Azóta Kamala Harris, Trump elnökjelölti riválisa szintén mondott pár szót, hangsúlyozván, mélységesen elítéli a történteket.

Joe Biden, az USA elnöke szintén a titkosszolgálat és a rendfenntartó erők munkáját méltatta. A CNN azt írja, Biden megkönnyebbülten hallotta, hogy Trump sértetlen, és mindenről tájékoztatták, ami ügy előrehaladtával sem lesz másképp.

Harrishez hasonlóan Biden elítéli a politikai erőszakot vagy bármely más erőszakot. Hozzátette, arra utasította csapatát, hogy minden szükséges erőforrást tegyenek elérhetővé a titkosszolgálat számára a volt elnök védelméhez, így lehetséges, hogy azt tovább fogják erősíteni. Biden kiemelte, fontos, hogy biztosítsák az elnök folyamatos biztonságát, aki láthatóan veszélyben van, nem tudni, hányan terveznek az életére törni a novemberi választásokig.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.