Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a németországi késes támadásért

Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget a németországi késes támadásért, amiben hárman vesztették életüket.

...svg content...Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A terrorista péntek este csapott le a németországi Solingenben, ahol sorra késelte meg az embereket. Többen még mindig az életükért küzdenek, míg hárman elhunytak, rajtuk nem lehetett segíteni. Röviddel a gyilkosságok és a támadás után az elkövető elmenekült, akit sokáig nem találtak.

Végül feladta magát a gyanúsított, aki piszkos és véres ruházatban jelent meg a rendőrségen. A támadó biztosra akart menni a terrorakciója során, az ártatlan emberek torkát és nyakát vette célba a késével. Időközben az Iszlám Állam fegyveres terroristacsoport közleményt adott ki, melyben vállalták a felelősséget a támadásért, a három ember halálért. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A szélsőséges csoport szerint a támadó keresztényeket vett célba, aki az Iszlám Állam katonájaként hajtotta végre a támadásokat. A közleményben úgy fogalmaztak, tette ezt azért, hogy „bosszút álljon a muszlimokért Palesztinában és mindenhol.”

Az Iszlám Állam állítását egyelőre nem tudták ellenőrizni, mert semmilyen bizonyítékot nem közöltek a támadóról, hogy az ő emberük lett volna. Az AP azt írja, a gyanúsított személyt már kihallgatták, és a rendőrség nemcsak nyomokat, hanem bizonyítékokat is talált a támadás kapcsán.

A kihallgatás után várhatóan hamarosan újabb sajtóeseményt tartanak, és bejelentik a részleteket. Rövidesen kiderülhet, pontosan ki követte el a gyilkosságokat, milyen állampolgár, mióta lehetett Németországban. A megszokott módon, követvén az ilyenkor bevett protokollokat, a gyanúsított személyhez köthető családtagokat és mindenki mást is felkutatnak, kihallgatnak, házkutatásokat tartanak. Miután egy 15 éve fiú előzetesen tudhatott a támadásról, társai is lehettek a támadónak, akik segíthettek neki az előkészületekben.