Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,274 $

Ungár Péter nagy bejelentést tett, és elköszönt

Ungár Péter ellenzéki politikus úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a kommunikációt a Facebookon keresztül.

...svg content...Fotó: Facebook/Ungár Péter
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Egy ideje keveset lehetett hallani Ungár Péterről azt követően, hogy Vitézy Dávid elvesztette a főpolgármesteri választásokat Karácsony Gergellyel szemben. Legutóbb arról is beszélt, miért Karácsony maradhatott Budapest első embere, de többek között Magyar Péter is szóba került.

Most pedig bejelentette, hogy számára véget ért egy korszak a Facebookon, és többé nem posztol a platformon. Azt mondja, a közösségi média hatása a közéletre már tragikus, és finoman szólva sem tartja jónak a Facebookot ebből a szempontból.

„Ez az utolsó posztom itt a Facebookon. A közösségi média hatása a közéletre tragikus. És a poszt indítását figyelembe véve talán senkinek nem okozok meglepetést, ha azt állítom, hogy ennek a platformnak legalább három okból drámaian rossz hatása van a politikára, különösen Magyarországon.” – írta a közösségi oldalán, ahol a teljes bejegyzés megtalálható, elolvasható.

Nem elégedett a Facebookkal Ungár

Azt is mondja, hogy az internet átalakított a sajtót, addig az általa említett közösségi oldal szerinte visszafordíthatatlanul árt neki. Durva állításokat tett a platformról, amit nem érez kényelmesnek, így a döntése valószínűleg véglegesnek tekinthető.

„Először is a Facebooknak hihetetlen felelőssége van a hagyományos sajtó tönkretételében. Egyszerűen ellopja tőlük a tartalmakat, majd bezsebeli az összes hirdetési bevételt. Az internet legfeljebb átalakította a sajtót, a Facebook pedig visszafordíthatatlanul árt neki. A Google és az általam még kevésbé szeretett TikTok is fizet a tartalom-előállítóknak, a Facebook a világ egyik legnagyobb vállalataként viselkedik útszéli tolvajként.” – olvasható Ungár posztjának egy részében.

Többek között azt sem tetszik Ungár Péternek, hogy úgy érzi, a platform rontja a politikai közbeszéd minőségét, és úgy látja, nagyon sok szempontból félreviszi a politikát. Meglátása szerint ez a hazai ellenzéki politikára nagyon is igaz, és az algoritmust is szóba hozta.

Inkább más platformokon próbál szerencsét

„Közben észre se vesszük, hogy valójában ez egy zsákutca, hiszen hiába van több lájk az ellenzék oldalán, a valódi világban a kétharmadokat a Fidesz szerezte eddig. Mert se a Facebook, és különösen nem az ott aktívan kommentelő és lájkoló emberek valójában nem reprezentálják semmilyen módon a valóságot.”

Miután úgy érzi, egymaga nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, nem maradt más döntése, minthogy nemet mondjon erre az egészre, és helyette inkább megpróbál más csatornákon keresztül beszélni a választókkal.

„Nyilván én egymagam nem tudok mit kezdeni ezzel a súlyos globális problémával. De azért vehetem magamnak a bátorságot, hogy nemet mondjak erre az egészre, és azt mondjam, hogy megpróbálok más csatornákon, máshogy beszélgetni a választókkal. Tudom, hogy kellő dolog lesz ezen a platformon nélkülem is, és lesz min gyűlölködni. De a politika, a közélet egy ennél sokkal szebb dolog tud lenni. Szebb, mint ami itt folyik.”

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.