Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,38 Ft
Euró
400,89 Ft
Font
479,01 Ft
Bitcoin
62,736 $

23 éve vár a saját kivégzésére, most mégis megúszhatja

A férfit még 2001-ben ítélték halálra, miután leszúrt egy nőt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.

...svg content...Fotó: Unsplash/Gustavo Gandía Rivera
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szerdán jelentette be az amerikai ügyész, hogy életfogytiglani börtönbüntetést kaphat az a férfi, akit 2001-ben egy nő leszúrása miatt halálra ítéltek. Azóta halálsoron éli az életét, de még mindig nem végezték ki, most viszont megmenekülhet ettől.

Az ügyész arról adott tájékoztatást, hogy a gyilkos fegyveren elvégzett DNS-vizsgálat nem mutat egyezést. Az 55 éves Marcellus Williamst eredetileg a következő hónapban végezték volna ki, viszont az új DNS-vizsgálat és az ügyészekkel kötött alku lehetővé teheti számára, hogy hatályon kívül helyezzék a 2001-es életet. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

Tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kaphat helyette, és még csak feltételesen sem szabadulhat, tehát biztosan a börtönben fog meghalni. A beadvány lehetővé teszi, hogy Williams továbbra is fenntartsa ártatlanságát, ahogyan azt a gyilkosság elkövetése óta tette, miközben lemond az új tárgyalás lehetőségéről és elfogadja az ajánlott büntetést.

Sok a kérdőjel

Az ügyészség elismerte, alkotmányos hibákat követtek el a tárgyalás során, amik aláássák az ítéletbe vetett bizalmat. Hozzátették, az áldozat családja nem akarta Williams kivégzését, de ezt nem vette figyelembe a bíróság 2001-ben. Összesen 43 szúrással ölték meg a nőt az otthonában még 1998-ban.

Javarészt két tanú vallomása alapján hozták meg az ítéletet 23 évvel ezelőtt, akiket az ügyészek a bírósági dokumentumokban megbízhatatlannak minősítettek. Az újonnan elvégzett vizsgálatok szerint a vezető nyomozó DNS-ét találták meg a késen, ami arra utalt, hogy a nyomozás során nem kellő óvatossággal kezelték a fegyvert és az szennyezett volt, ugyanakkor ez még nem menti fel Willisamst a gyilkosság alól.

A Reuters azt írja, Williams ügyvédje, Tricia Rojo Bushnell nyilatkozatában úgy fogalmazott, soha semmilyen megbízható bizonyítékot nem találtak ügyfelével szemben. Ártatlan embernek tartja a férfit, és szerinte szabadlábon lenne a helye.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.