Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Óvszert vitt a Momentum a BME gólyatáborához

Egyre nagyobb botrány övezi a BME azon döntését, hogy megtiltják az óvszer bevitelét a gólyatáborba, ami erősen megosztja a közvéleményt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Anthony DELANOIX
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Nem tűnik a legátgondoltabb döntésnek a BME részéről, hogy kitiltották az óvszert a gólyatáborból. Már technikai szinten is megvalósíthatatlan az, amit a BME rendelt el, lehetetlen lesz megakadályozniuk, hogy a fiatalok óvszereket csempésszenek be.

Menczer Tamás is értetlenül áll a helyzet előtt, senki sem tudja, hogyan születhetett ilyen döntés egy ilyen neves egyetem részéről. Márpedig a A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborába a frissen felvett hallgatók nem vihetnek be óvszert magukkal. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A Momentum sem hagyta szó nélkül a dolgot, és annak ifjúsági tagozata jelképes módon óvszert vitt a táborhoz. „Nem azért jöttünk, hogy szexuális együttlétet népszerűsítsük, hanem azért, hogyha odakerül a sor, akkor védekezzenek. Ez fontos lenne, de úgy tűnik, hogy a HÖK ezt egyáltalán nem vette figyelembe, hogy edukálja a hallgatókat” – idézte a 444 a Momentumot.