Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,149 $

Máris pontlevonással kezdheti a szezont Szoboszlaiék városi riválisa

Ismét nehéz helyzetbe került az Everton, miután a Premier League újabb pénzügyi szabálysértéssel vádolta meg a klubot. A liga vezetői szerint a liverpooli csapat további 6,5 millió fonttal lépte túl a megengedett veszteséget a 2022-23-as szezonban, ami újfent súlyos következményekkel járhat.

...svg content...Fotó: Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és Dwight McNeil, az Everton játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott FC Liverpool-Everton mérkőzésen Liverpoolban 2023. október 21-én. A Liverpool 2-0-ra győzött. MTI/EPA/Peter Powell
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A legújabb fejlemény egy hosszú sorozat része, amelyben az Everton már többször is pontlevonással szembesült. A klub korábban 16 millió fontos túlköltekezés miatt két pont levonást kapott a 2022-23-as szezonra vonatkozóan, amelyet egy független bizottság szabott ki idén áprilisban. Ezt megelőzően 2021 novemberében tíz pont levonással sújtották őket a 2021-22-es idényben elkövetett szabálysértések miatt, amit később fellebbezés után hat pontra mérsékeltek.

A Premier League most azt állítja, hogy a 2022-23-as szezonban elkövetett szabálysértés jóval nagyobb mértékű volt, a liga érvelése szerint ugyanis az új Bramley-Moore Dock stadion építéséhez kapcsolódó kamatfizetéseket is figyelembe kell venni a veszteségek kiszámításánál. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Egy korábbi független bizottság még elutasította a liga azon érvét, hogy 17 millió font kamatfizetést hozzá kellene adni a veszteségekhez, ám most újra megvizsgálják a 6,5 millió fontnyi kifizetést, ami potenciálisan újabb szabálysértést jelenthet.

Az Everton határozottan vitatja ezt az álláspontot, a klub szerint a stadionépítéssel kapcsolatos költségeket nem szabad beszámítani a Nyereségességi és Fenntarthatósági Szabályok (PSR) kalkulációiba. A Premier League viszont ragaszkodik ahhoz, hogy a vitatott 6,5 millió fontot hozzá kell adni a klub kiadásaihoz, mivel azt a napi működési költségekre fordították.

A The Sun információi szerint a bizottság még nem tájékoztatta sem az Evertont, sem a ligát arról, hogy mikor hozzák meg a döntésüket, annak ellenére sem, hogy mindkét fél sürgeti a választ.

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.