Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,79 Ft
Bitcoin
63,732 $

A Temu alapítója lett Kína leggazdagabb embere

A Bloomberg legfrissebb milliárdos ranglistája szerint Colin Huang, a PDD Holdings alapítója lett Kína leggazdagabb embere

...svg content...Fotó: Unsplash/Hanny Naibaho
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A népszerű Temu e-kereskedelmi platform tulajdonosa jelentős sikereket ért el az elmúlt években. A vállalat 2015-ben indította el a Pinduoduo platformot Kínában, amely megfizethető termékeket kínál a vásárlóknak, majd a nemzetközi piacra való belépéshez a csoport létrehozta a Temu alkalmazást, amely gyorsan népszerűvé vált, noha több országban is kritikát kapott vitatott kereskedelmi gyakorlatai miatt.

A 44 éves Colin Huang vagyonát a Bloomberg 48,6 milliárd dollárra becsüli, amely összeg nem csak a kínai rangsor élére emelte, de világszinten is a 25. helyet biztosítja számára a leggazdagabbak listáján. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Huang, aki korábban a Google alkalmazottja volt, most megelőzte Zhong Shanshant, az ásványvíz-birodalom királyát, aki 2021-ben a Nongfu Spring márka segítségével vált Kína leggazdagabb emberévé. A harmadik helyen Ma Huateng, a Tencent internetes és videojáték-óriás vezetője áll 42,4 milliárd dolláros vagyonával.

A Pinduoduo növekvő sikerét részben a kínai gazdasági lassulás és a magas ifjúsági munkanélküliség okozta, ami arra készteti a fogyasztókat, hogy olcsóbb termékeket keressenek, amely trend kedvez a vállalat üzleti modelljének.

A Pinduoduo nemzetközi verziója, a mindenki által jól ismert Temu gyors terjeszkedésbe kezdett Európában is, azonban a növekedés nem mentes a kritikáktól, ugyanis több szervezet is azzal vádolja a platformot, hogy manipulálja az internetezőket és megsérti a szabályozásokat, ami miatt a Temu május óta az Európai Unió fokozott ellenőrzése alatt áll.

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.