Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

Guardiola reagált a hírre, miszerint ő lenne az angol válogatott következő edzője

Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője eloszlatta a kételyeket azzal kapcsolatban, hogy ő lenne Gareth Southgate utódja az angol válogatott élén.

...svg content...Fotó: Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Manchester City - Real Madrid visszavágó mérkőzése előtt a manchesteri Etihad Stadionban 2024. április 17-én. MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A spanyol szakember határozottan kijelentette, hogy elkötelezett a Premier League-bajnok Manchester City iránt, és elégedett jelenlegi pozíciójával. „Nagyon jól érzem magam itt. Nem tudom, honnan származnak ezek a pletykák. Nagyon is elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel”, nyilatkozta Guardiola az Egyesült Államokban zajló felkészülési turnén.

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) továbbra is aktívan keresi Gareth Southgate utódját, miután a korábbi szövetségi kapitány lemondott a spanyoloktól elszenvedett Európa-bajnoki döntős vereséget követően. Az augusztus 2-i jelentkezési határidő lejárt, ennek ellenére Guardiola neve továbbra is ott szerepelt a potenciális jelöltek között. Soron kívül Donald Trump átlépett egy határt, szellemi fogyatékosnak nevezte Kamala Harrist

A City vezetőedzője azonban egyértelművé tette, hogy jelenlegi csapatára koncentrál: „Alig várom, hogy a játékosok visszatérjenek, és együtt kezdjünk el edzeni, majd átvegyük mindazt, amit tennünk kell”, mondta Guardiola, akinek szerződése a következő szezon végén jár le a Manchester Citynél.

A héten két másik prominens jelölt is elhatárolódott az angol válogatott vezetőedzői pozíciójától. Eddie Howe, a Newcastle United menedzsere kijelentette, hogy nem kapott hivatalos megkeresést az FA-től, míg Jürgen Klopp, a Liverpool korábbi vezetőedzője kizárta magát a lehetséges jelöltek közül.

Az FA állítólag fontolóra venné egy ideiglenes edző kinevezését is, ha ez azt jelentené, hogy Guardiola átvehetné az irányítást a következő nyáron, amikor lejár a szerződése a Citynél. A fogadóirodák szerint azonban továbbra is Lee Carsley, az angol U21-es válogatott edzője és Graham Potter, a Chelsea és a Brighton korábbi trénere számítanak a legesélyesebbnek a posztra.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.