Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Már a fémdetektoroknál is gyanúsan viselkedett a Trumpra célzó fegyveres

A CNN információi szerint a hatóságok már a lövöldözés előtt is felfigyeltek a 20 éves Thomas Matthew Crooks-ra.

...svg content...Fotó: Mesterlövészek lövéseket adnak le a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án, miután a rendezvényen Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszéde közben lövések dördültek. A politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. A támadásban egy néző azonnal meghalt, miután fejbe lőtték, ketten pedig életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok. MTI/AP/Gene J. Puskar
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban négy lövést is leadtak a pódium irányába, ahol Donald Trump tartotta utolsó nyilvános nagygyűlését. A lövések közül egy találta el Trumpot, akinek a füle sérült meg az esetben, a mögötte helyet foglalók közül azonban az egyik néző a helyszínen életét vesztette, míg két másikat súlyos sérülésekkel szállítottak a kórházba.

A CNN most arról ír, hogy egy magas rangú rendőrségi forrás szerint az elkövető már a rendezvény kezdete előtt felkeltette a biztonsági személyzet figyelmét, amikor gyanúsan viselkedett a fémdetektorok közelében. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A hatóságok rádión keresztül értesítették egymást, hogy gyanús viselkedése miatt tartsák őt szemmel, az információt pedig a titkosszolgálat irányába is továbbították.

Nem sokkal később azonban a 20 éves Thomas Matthew Crooks AR-típusú fegyverével mégis bejutott a területre, ahol felmászott egy épület tetejére, majd mintegy 135 méteres távolságból tüzet nyitott a pódiumon épp beszédet tartó Donald Trumpra.

A történtek óta felmerült a titkosszolgálat megfelelő felkészültségének kérdése is, ugyanis egyes szakértők szerint érthetetlen, hogyan tudott ilyen közel kerülni a támadó egy védett személyhez.