Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,986 $

Biden után a Meta is Trump segítségére lesz a választások előtt

A Meta hivatalosan is bejelentette, hogy feloldja a Donald Trump közösségi média fiókjaira korábban bevezetett korlátozásokat a közelgő 2024-es választások előtt.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. július 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Azt követően, hogy az első elnöki vita és a NATO-csúcstalálkozó is hemzsegett Biden elszólásaitól és furcsa viselkedésétől, Donald Trump újabb jó hírt kapott az elnökválasztás előtt, ugyanis a Meta pénteken kiadott közleményében jelezte, hogy az amerikai választópolgároknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy egyenlő feltételek mellett hallhassák az elnökjelöltek véleményét.

A Meta 2023-ban engedélyezte Trump visszatérését a platformjaira, miután a 2021. január 6-i zavargások során tanúsított online viselkedése miatt kitiltották. A visszatérést követően különböző „biztosítékokat” alkalmaztak, amelyeket most eltávolítottak, írja a The Guardian. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

„Az amerikai elnökjelöltekre is ugyanazok a közösségi szabályok vonatkoznak, mint a Facebook és az Instagram összes felhasználójára, beleértve a gyűlöletbeszéd és erőszakra való felbujtás megakadályozására irányuló irányelveket is”, olvasható a vállalat blogbejegyzésében.

A döntés kritikusai aggodalmuknak adtak hangot, ugyanis attól tartanak, hogy Trump visszatérése a dezinformáció és az erőszakra való felbujtás növekedéséhez vezethet. Nem meglepő módon a Biden-kampány is elítélte a Meta lépését, véleményük szerint ugyanis „kapzsi és felelőtlen döntés” született.

Trump a visszatérése óta elsősorban kampányinformációkat, Joe Biden elleni támadásokat és különböző mémeket osztott meg fiókjain. A volt elnök emellett továbbra is aktív saját közösségi hálózatán, a Truth Socialon, amelyet 2022 elején alapított.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.