Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Egyre melegebb az időjárás, és ehhez hozzá kell szoknunk a következő években, mert a globális felmelegedés erőteljesen érezteti hatását.

...svg content...Fotó: Gyerekek hűsítik magukat egy bukaresti szökőkút vizében 2024. június 20-án. A román fővárosban a levegő hőmérséklete meghaladta a 28 Celsius-fokot. MTI/AP/Vadim Ghirda
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Csütörtökön nem éppen biztató híreket tettek közzé a pénteki időjárásról, és ezek már olyan hőmérsékleti mutatók, amik rendkívül veszélyesek. Közben újabb és újabb riasztásokról döntenek, és igyekeznek segíteni az embereknek, akár vízosztással.

A helyzet nem könnyű, különösen a panellakásokban és az idősek körében. Ilyenkor érezhető megugrik a halálozások száma, mert egyszerűen sokak szervezete nem bírja tovább a hőt, ami halálhoz vezethet.

Hétvégén is rendkívüli hőmérséklet várható, és már most, nem sokkal 12 óra után megdőlt a napi hőrekord. A HungaroMet Zrt. azt írja, Baján 39°C-ot mértek, és könnyen lehet, hogy ez még mindig csak a kezdet.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.