Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Megdöbbentő hőség vár ránk a hétvégén

Úgy tűnik, a nyár minden erejével kész lecsapni, aminek sokan örülnek, hogy végre igazán meleg van.

...svg content...Fotó: Járókelők hűsítik magukat egy párásítónál a belvárosi Kossuth Lajos téren 2023. június 20-án. Június 21. nulla órától június 23. éjfélig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére az országos tisztifőorvos. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nemrég megdőlt egy nagy melegrekord, majd bejelentették, hogy felfüggesztik az éjszakai kamionstopot a hétvégére a hőségre való tekintettel. Pénteken is nagyon nagy meleg vár ránk, így jobb, ha mindenki odafigyel magára és másokra szintén. Ez a hőség már távolról sem játék, igen veszélyessé válhat.

A hétvégén is sok napsütésre számíthatunk, ugyanakkor lehetnek elszórtan záporok és zivatarok. Néhol 40°C fölé is kúszhat a levegő maximum hőmérséklete, ami ugyancsak beszédes, jobb nem ujjat húzni a Nap erejével. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A HungaroMet Zrt. megemlíti, a déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. A hétvége első napján már hajnalban meleg lesz, 19-26°C körül alakul a hőmérséklet, addig délután 35-41°C várható, addig Észak-Dunántúlon 31-35°C között mozoghat a maximum.

Vasárnap is sokat fog sütni a nap, de megint csak erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Záporok, zivatarok reggel főként északon, később másutt is kialakulhatnak, ugyanakor többségében jó időnk lesz. Megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Ami pedig a minimum-hőmérsékletet illeti a hétvégén, szintén látványos adatokra számíthatunk. 19 és 26°C között várható a minimum-hőmérséklet, míg a csúcsérték északnyugaton és nyugaton 30-35°C lesz, addig máshol ugyanez már 35-40°C.

Liner/MTI

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.