Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Már délben megdőlt a hőmérsékleti rekord Magyarországon

Az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt július 11-én.

...svg content...Fotó: Járókelők hűsítik magukat a hőségben egy szökőkútnál budapesti Széll Kálmán téren 2024. június 21-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A Hungaromet Zrt. mérései szerint Magyarország több pontján is rendkívüli hőmérsékleti értékeket regisztráltak 2024. július 11-én. Baján már kevéssel dél után 38,7 Celsius-fokot mértek, ami meghaladta az erre a napra vonatkozó korábbi országos rekordot. Az előző csúcsot 1922-ben jegyezték fel Szerepen, ahol akkor 38,5 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A meteorológiai előrejelzések szerint a hőmérséklet további emelkedése várható a délutáni órákban. Szakértők nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy egyes területeken akár a 40 Celsius-fokot is elérheti a levegő hőmérséklete.

A fővárosban is rekordközeli értékeket mértek. Budapest belvárosában 11:50-kor már 36,6 fokot mutattak a műszerek, ez az érték pedig megközelíti az 1968-ban Kamaraerdőn mért 37,5 fokos budapesti rekordot, amely nagy valószínűséggel szintén megdőlhet a nap folyamán.

Mivel a napi csúcshőmérséklet általában a kora délutáni órákban, 14:00 és 15:00 óra között alakul ki, akár további hőmérsékleti rekordok is születhetnek az ország különböző pontjain.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.