Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,177 $

Jön a nagy Orbán Viktor-Donald Trump találkozó

A váratnak megfelelően Orbán Viktor és Donald Trump találkoznak az államokban, amiről minden bizonnyal felvételek is fognak készülni.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor egy ideje Washingtonban tartózkodik a NATO-csúcs miatt, miközben Dobrev Klára Magyarországról támadja a miniszterelnököt. Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője a kormányfőhöz hasonlóan házon kívül volt, Kijevbe utazott.

A NATO-csúcs ideje alatt több bejelentés is történt, többek között Ukrajna kapcsán is, és mint az várható volt, Orbán Viktor találkozni fog Donald Trumppal, az amerikai elnökválasztás legnagyobb esélyesével. Soron kívül A vízivás mégsem jó a másnaposság ellen?

A Telex a Bloombergre hivatkozva írja azt, hogy Orbán Viktor a csúcstalálkozó után Floridába utazik, hogy Trumppal tárgyaljon. Csütörtökön kerül sor a találkozóra Trump Mar-a-Lago nevű birtokán, ahol pár hónappal ezelőtt, márciusban találkoztak legutóbb.

Nem hivatalos információ szerint Orbán és Trump találkozója formálisnak tekinthető, és úgy tudni, az USA volt elnöke nem kérte meg a magyar kormányfőt arra, hogy segédkezzen az orosz-ukrán békeszerződés előremozdításában.

Trump nem egyszer nyilatkozott úgy, hogy 24 óra alatt képes leállítani a háborút, de ennek részleteiről nem beszélt. Ahhoz, hogy mindezt megvalósítsa, újra elnöknek kell lennie, addig Zelenszkij egyenesen aggódik emiatt, mert nem tudja, mit akar Joe Biden riválisa.