Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,668 $

Zelenszkij: „nem tudom, mi lesz, ha ismét Trump lesz az elnök”

Az ukrán elnök kijelentései különösen fontosak most, amikor a világ vezetői éppen a NATO e heti csúcstalálkozójára gyűlnek össze.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Gerald Herbert
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden Washingtonban tartott beszédében arra utalt, miszerint nem tudja előre megmondani, mit tesz majd Donald Trump, ha novemberben ismét ő lesz az Egyesült Államok elnöke. Mindemellett kiemelte: reméli, hogy Trump nem lép ki a 75 éves NATO-szövetségből, és Amerika továbbra is támogatni fogja Ukrajnát a háborúban.

„Nem ismerem őt túl jól” – fogalmazott Zelenszkij a volt amerikai elnökről. Majd hozzátette, Trump első elnöksége idején „jó találkozói” voltak vele, ugyanakkor tény, hogy ezek a találkozók még Oroszország 2022-es inváziója előtt történtek. „Nem tudom megmondani, mit fog tenni, ha ő lesz az Egyesült Államok elnöke. Fogalmam sincs” – tette hozzá az ukrán elnök. Soron kívül Hiába az átoltottság, egyre nő a szamárköhögéses esetek száma

A Reuters cikkében megjegyzi: Trump gyakran bírálta az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai támogatás mértékét – mintegy 60 milliárd dollárról van szó –, emellett korábban „a valaha volt legnagyobb üzletembernek” nevezte Zelenszkijt. De azt is megírtuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerint az ukrán elnök „nem örült túlságosan” a tűzszüneti felvetésnek.

A kormányfő hangsúlyozta, nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkijt Ukrajnában, hanem tájékozódni az álláspontjáról. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Orbán már Washingtonban van, de azt még nem tudni, találkozik-e Donald Trumppal, akiről nemrégiben úgy fogalmazott, hogy ő is „a béke embere”.

Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Súlyos kihívásokkal néz szembe a MÁV a hőhullám és az elavult infrastruktúra miatt.