Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,27 Ft
Euró
391,86 Ft
Font
466,64 Ft
Bitcoin
57,832 $

Dobrev Klára parkolópályára tette Magyar Pétert, ismét Orbán Viktort támadja

Dobrev Klára kihasználta az alkalmat, hogy újabb támadásokat indítson Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen, miközben sokan aggódnak a DK-ért, ahol hatalmasat zuhant a párt támogatottsága.

...svg content...Fotó: Facebook/Dobrev Klára
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Tisza Párt gyakorlatilag elemeire szedte a baloldalt, és ez a DK-t is érzékenyen érintette. Hirtelen két baloldal lett, és sokak szerint súlyos hibát követett el Gyurcsány Ferenc pártja azzal, hogy a választások alatt sokszor Magyar Pétert támadták, aki csak „kék Fidesznek” nevezi őket, és kizárja az együttműködés lehetőségét.

Olyan szintű a Tisza Párt támogatottsága, hogy még Magyar Péter botrányai sem ütöttek léket a hajón, így a DK akciója kontra produktívvá vált, majd jött a választási pofon. Emiatt érezhető módon leszálltak Magyarról, és most ismét Orbán Viktor magyar miniszterelnököt támadják.

„Orbán világkörüli útja a magyar nemzeti érdekek elleni legsúlyosabb árulás. Az elmúlt héten Orbán Viktor fogta magát, felhuppant „honvédségi” magánrepülőjére, és a szó szoros értelmében világkörüli útra ment. Senki se kérte meg, hogy így tegyen. Sem itthon, sem Európában.” – írta a Facebook oldalán Dobrev Klára.

Egyenesen szégyenről beszél Dobrev, akinek igencsak el kell gondolkoznia azon, mit tegyenek 2026-ra, mert még az is benne van a pakliban, hogy a jelenleginél is kisebb támogatást fognak kapni a magyar emberektől a Tisza Párt és az elmúlt 14 év miatt. „Magánakcióját azonnal elítélte az EU minden vezetője. A jutalma megvetés és gúny. Nekünk, magyaroknak, pedig megint nem marad más, mint a szégyen. Amit Orbán tett, azt nem a nemzet érdekében tette. Nem is a békéért. Elérni nem ért el semmit, esélye sem volt rá.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Súlyos vádakkal illeti a kormányfőt, aki szerinte csak el akarta játszani a világpolitikust. A megszokott módon Vlagyimir Putyin orosz elnököt is szóba hozta, akivel nem mellesleg anno Gyurcsány igen jó kapcsolatot ápolt, mára azonban másképpen nyilatkoznak róla. „Csak el akarta nekünk játszani a világpolitikust. Egyben szívességet akart tenni a gazdájának, Vlagyimir Putyinnak, és üzletfelének, a kínai elnöknek. És gyerekes módon fel akart vágni a világban egy olyan tisztséggel, ami sosem volt, és sosem lesz az övé. Orbán Viktor nem képviseli az Európai Uniót.”

Dobrev egyenesen azt állítja, ezek után senki sem fog tárgyalni Orbán Viktorral, ami nem tűnik túl valós forgatókönyvnek, főleg annak tekintetében, hogy az új frakció már most milyen sikeres. A DK vezetője szerint a magyar elnökségnek vége, és szélsőjobboldalinak tartja Orbán Viktort. „A következő hat hónapban Magyarország lett volna az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Ennek a feladatnak semmi köze a világpolitikához. De ritka, különleges alkalom lett volna arra, hogy a kormány felébressze az európaiakban a jóindulatot hazánk iránt, és hogy elérjen számunkra fontos döntéseket Brüsszelben. Hát ezt most fújhatjuk. A magyar elnökségnek vége, befellegzett neki, még mielőtt elkezdődött volna. Orbánnal ezek után senki nem fog tárgyalni, semmiről. És nem lesz senki kíváncsi arra sem, hogy mit szeretnénk mi, magyarok.”

„Orbán világkörüli útja ezért a magyar nemzeti érdekek elleni legsúlyosabb árulás. Egy most már hivatalosan is szélsőjobboldali miniszterelnök hiábavaló vergődése a figyelemért és az elismerésért. Kínos szereptévesztés, mellyel lerombolja a hazánk iránti megbecsülés utolsó maradékát, és szándékosan gyengíti azokat a szövetségesi kötelékeket, amelyek egyedül biztosítják Magyarország békéjét és biztonságát. Nem, Orbán Viktor nem képviseli Európát. És nem képviselhet bennünket, európai magyarokat sem.”

Szokjunk hozzá a meleghez, mert ennél csak rosszabb lesz - közölte a Klímapolitikai Intézet

Az MCC Klímapolitikai Intézet elemzése szerint a globális felmelegedés következtében a mostani hőhullámok a jövőben akár enyhének is minősülhetnek.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.