Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,068 $

Csak jövő tavasszal futhat be az Apple MI-jével felokosított Siri

A digitális asszisztens addig a régi, igencsak ügyetlen változatában futhat az iPhone-okon és egyéb eszközökön.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Apple Intelligence nevű AI rendszer várhatóan idén ősszel jelenik meg az iPhone-okon, iPadeken és Mac számítógépeken. Egyes értesülések szerint azonban a vállalat már most azon dolgozik, hogy bizonyos funkciókat csak havi előfizetés ellenében tegyen elérhetővé. Bár az alapfunkciók ingyenesek maradnak, a cég fontolgatja egy „Apple Intelligence+” nevű változat bevezetését, ami havi díj ellenében további fejlett funkciókat kínálna, hasonlóan az iCloud jelenlegi előfizetéses modelljéhez.

A HVG a Bloombergre hivatkozva most arról ír, rossz hírt kaptak azok, akik már nagyon várják az Apple MI-jét: a vállalat közlése szerint az európai felhasználókhoz idén már biztosan nem érkeznek meg a mesterséges intelligenciára épülő funkciók. A magyarázat szerint azért, mert ha az Apple meg akar felelni a DMA interoperabilitási (különböző rendszerek együttműködésének lehetőségeit szabályozó) követelményeinek, az veszélyezteti a termékei „magánéletét és adatbiztonságát”. Ám a rossz hírek sora ezzel még nem ér véget. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

Ráadásul ez mindenkire egyformán vonatkozik: a felturbózott Siri is késhet, méghozzá nem is keveset. Mark Gurman, a Bloomberg Apple-ügyekben rendre jól értesült szakírója ugyanis arról írt legutóbbi hírlevelében, hogy az új asszisztens csak az iOS 18.4-gyel érkezhet meg – emelik ki. Az iOS 18-at idén ősszel adhatják ki, az új Sirit is felvonultató alverzió viszont csak négy nagy frissítéssel később, valamikor 2025 tavaszán futhat be. A 2024. júniusi bemutatóhoz viszonyítva ez majdnem egy évvel későbbi bevezetés, miközben az Apple már így is nagy lemaradásban van az MI terén a konkurensek mögött.

De fontos hozzátenni azt is, hogy az EU-n kívül az Apple Intelligence még idén ősszel elrajtol, ám a „régi” Sirivel ez még messze nem lesz az igazi – és sok a kérdőjel, hogy mi hogyan fog működni, míg a digitális asszisztens fejlett verziója is megérkezik. Az új Siri tesztelése Gurman szerint 2025 januárjában indulhat meg. Az Apple-féle mesterséges intelligencia csak az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max készülékeken lesz elérhető, valamint az Apple saját chipjeivel szerelt iPadekben és Mac számítógépekben – jegyzik meg a cikkben.

Magyar Péter elárulta, miért nem mutatták meg a teljes tömeget szombatról

Magyar Péter elmondása szerint nem kaptak engedélyt, így a drónt nem használhatták, viszont a 100 ezres tömegről nem volt szó.