Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,331 $

Gyurcsány: Magyar Péter mindennek nekimegy, amiről úgy gondolja, hogy kritikus vele szemben

Gyurcsány Ferenc nem hagyta annyiban Magyar Péter megszólalását, így folytatódik az egymás közötti üzengetés.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke beszédet mond a párt rendezvényén a budapesti a MOM Sport rendezvényközpontban 2024. július 6. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Magyar Péter nagy eseményt tartott szombaton, köszönhetően annak is, hogy egyre jelentősebb összegeket kap a Tisza Párt a támogatóik által. Ugyanakkor ennél lényegesebben több pénzre lesz szükségük a Fidesz ellen a 2026-os választásokon, ami már az ország irányításáért fog zajlani.

Magyar minden eddiginél megosztóbb, és közben egyre több sajtótermékkel rúgja össze a port, ami hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő lesz számára, ráadásul a diszkós ügye sem ért véget. Sokan nem tartják alkalmasnak arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyen, többek között Gyurcsány Ferenc sem. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Ettől függetlenül a volt miniszterelnök kész lenne együttműködni Magyar Péterrel,, amire aligha fog igent mondania a Tisza Párt vezetője. Igyekszik minden szinten elhatárolódni Gyurcsánytól, nehogy összemossák a pártját az ő nevével. A szombati eseményen is kapott párat a korábbi kormányfő, aki mindezt nem hagyta szó nélkül.

Gyurcsány kritikája Magyarnak

„Sajtóban hazudni nem kell félnetek jó lesz ha a szerkesztőség egyetért én nem ellenzem” – olvasható a legújabb Facebook bejegyzésében. „A hatalomtól legalább részben független sajtó a pártok mellett az Orbán-rendszer megdöntésének legfontosabb intézménye. Amikor a sajtóról írok, akkor a rendszer megdöntésének feltételeiről is írok.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Elismeri, jelenleg vitában állnak a sajtó nem elhanyagolható részével, amit meglehetősen természetesnek nevez, miután más céllal, más feladattal néznek a világra. Ebben nem lát olyan nagy problémát Gyurcsány Ferenc, viszont ez egy új helyzetet is teremthet. „Vitában állunk a sajtó nem elhanyagolható részével. A sajtó és a politikai szereplők közti vita meglehetősen természetes. Más céllal, más feladattal néznek a világra, mások közvetlen érdekeik, mi több, rövid távon azok kifejezetten ellentétesek is lehetnek. Szóval ilyen helyzetben nem a vita, nem a konfliktus a kivétel, hanem annak hiánya.”

„Nem érti az itthoni viták természetét, tartalmát, aki annyit mond, hogy „tessék, nem elég, hogy a Fidesz után a Tisza is a sajtót ekézi, most még a DK is beléjük szállt”. Mi úgy látjuk, hogy ez három különböző természetű kritika.”

Miközben azt mondja, Orbán Viktornak rendszeridegen minden tőle független intézmény és a sajtó is, Magyar Péter kapcsán úgy fogalmaz, egyelőre mindennek nekimegy, amiről úgy gondolja, hogy kritikus vele szemben. „Orbánnak rendszeridegen minden tőle független intézmény, így a sajtó is. Magyar egyelőre mindennek nekimegy, amiről úgy gondolja, hogy kritikus vele szemben, vagy csak egyszerűen rossz színben tünteti fel. Hogy mi a viszonya a sajtószabadság alkotmányos eszméjéhez, azt még nem tudjuk. Mi az alkotmányos demokrácia alapértéknek tekintjük a sajtószabadságot. Természetesnek tekintjük, hogy a sajtó szabadon mond rólunk véleményt, kritikát. A mi vitánk ezen kereteken belül van..”

Az Arsenal és a Manchester City is fordítással nyert

Meglepő módon vezetéshez jutottak a vendégek a két sztárcsapat otthonában, ám végül pont nélkül távoztak.