Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,64 Ft
Euró
391,93 Ft
Font
466,47 Ft
Bitcoin
66,468 $

Magyar Péter diszkós ügye: rendőrségi tanúvallomások erősíthetik a lopás és rablás gyanúját

Több tanút is meghallgatott a rendőrség arról a június végi eseményről, amelyben Magyar Péter és egy férfi között dulakodás alakult ki egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen, majd utóbbi telefonja a Dunában kötött ki.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A rendőrség tanúként hallgatta ki azt a férfit, akitől Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke elvette, majd a Dunába dobta a telefonját, azt követően, hogy az egész este videózta őt a belvárosi szórakozóhelyen – írja az Index a Magyar Nemzet értesüléseire hivatkozva. Ezek az információk pedig a lap szerint erősítik annak gyanúját, hogy Magyar Péter a garázdaságon és rongáláson túl akár lopást vagy rablást is elkövethetett az Ötkert nevű diszkóban. A folyó medrében később a vízirendészet munkatársai által megtalált készülékről ráadásul sikerült lementeni a rendőrségnek a felvételeket, ezeket pedig szintén fel tudják használni a nyomozás folyamán. A helyszínt a közterületi kamerák felvételei alapján azonosították a rendőrök – derül ki a cikkből.

Mint ismert, a Tisza Párt vezetője még június végén került incidensbe egy szórakozóhelyen, ahol Magyar szerint a fideszes fizetett „provokátor” folyamatosan rögzítette a telefonjával, amint ő fiatalok társaságában próbálta jól érezni magát. Mindez dulakodással végződött, ám a politikus tagadta, hogy bárkit is zaklatott volna. A cikkben kiemelik: több tanúvallomás is született már a rendőrségi nyomozásban, a Budapesti Rendőr-főkapitányság mások mellett kihallgatta azt a személyt is, akivel a Tisza Párt alelnöke dulakodásba keveredett az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen június 21-én éjszaka. A történtekről a helyszínen több vendég is videófelvételt készített, a Magyar Nemzet pedig úgy tudja, egyikük kezéből Magyar Péter erőszakkal vette ki a telefonját. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Miután pedig a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. A sértett állítólag azt mondta a rendőrségi tanúvallomásában, hogy azért kezdte videózni Magyart, mert felháborította, hogy „mit keres egy tinédzserdiszkóban egy politikus”. A férfit az zavarta, hogy a politikus szerinte fiatalkorú lányokkal táncolt. Azt írják, a férfi a vallomásában azt is említette, hogy mikor Magyar Péter megelégelte, hogy őt kamerázza, odament, kivette a kezéből a készüléket és állítása szerint tenyérrel kétszer arcon ütötte. A lap úgy tudja, hogy a rendőrség meghallgatott a buliban részt vevő két 19 éves tanulót is, akik végignézték az esetet. Ők elmondták, hogy Magyar odalépett a videózó férfihoz, láthatóan feszült volt a hangulat köztük, majd azt is hallották, hogy a sértett többször kérte, követelte vissza a telefonját.

Miután a biztonsági őrök kivezették a Tisza Párt alelnökét a diszkóból, a két diák is távozott, és az utcán látták, amint a politikus – néhány fiatal társaságában – elindult a rakpart felé, nyomában a férfival, akinek elvette a telefonját. Mindketten azt állították, hogy Magyar egy telefont dobott a Dunába – hangsúlyozza a lap. De a cikkben arra is kitérnek: Magyar Pétert azért kellett kivezetni a diszkóból, mert többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó ezt megtenni magától, kijelentette, hogy nem megy sehová, szemben a konfliktus másik szereplőjével, aki állítólag önként távozott. A Magyar Nemzet szerint mindezek alátámasztják az eddig nyilvánosságra került információkat.

Miszerint garázdaság és rongálás gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség, majd az ügy átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF), mivel a Tisza Párt alelnökének EP-képviselőként mentelmi joga van. De korábban azt is megírtuk, hogy Márki-Zay Péter szerint az utóbbi időszakban rögtön három megkérdőjelezhető cselekedete is volt Magyar Péternek. „Az első az ATV stúdiójából való kirohanás volt, a második, hogy beült az Európai Parlamentbe, pedig azt mondta, hogy nem fog beülni. A harmadik pedig a bulizás” – fogalmazott. Mint mondta, vannak, akik szerint elfogadható az, ha a politikus bulizással, fiatal lányok köreiben ereszti ki a gőzt, míg mások szerint ez nem leendő kormányfőhöz méltó viselkedés, magatartás, amivel ő maga is egyet tud érteni.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.