Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Magyar Péter ismét megszólalt a diszkós ügy után, szinte az egész médiának nekiment

Magyar Péter a Tisza Párt megválasztásával többek között a média működését is teljesen megreformálná, amihez valószínűleg az érintett lapoknak is lenne pár szavuk.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt képviselője (k) a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők megbízólevelének átadásán az Országgyűlés Barankovics István Irodaházában 2024. június 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter egy szórakozóhelyen került incidensbe, ami nem vet jó fényt a politikai szereplésére. Egyre furcsább videók jelennek meg róla, miközben azt állítja, fizetett fideszes provokátor okozta ezt az egészet, és tagadja, hogy bárkit is zaklatott volna.

Egy Dunába hajított telefon miatt is nyomozást indított a rendőrség, most pedig Magyar szinte az egész médiának nekiment. Konkrét nevekre nem tért ki, ugyanakkor nem nehéz kitalálni, kikre gondol, főleg az elmúlt 24 órában megjelent újabb részletek után. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

„Mára egyértelművé vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része. A rogáni propaganda szerepe eddig is nyilvánvaló volt. Sok pénzzel és a legképtelenebb hazugságok ismétlésével elhitetni a fehérről, hogy fekete. Elhallgatni és lejáratni mindenkit, aki kibeszél az Orbán-Gyurcsány kánonból.” – írta a Facebook oldalán az újabb állításai között Magyar Péter, aki egyre nagyobb nyomás alá kerülhet a szórakozóhelyen történtek miatt.

Lassan nem marad olyan lap, médium, amivel Magyar Péter jó kapcsolatot ápolna. Ennek kapcsán jegyezte meg, hogy szerinte a független sajtó jelentős része is a „hatalomgyár” része, és másban érdekeltek, mint azt gondolta. „Az utóbbi hetekben viszont az is világossá vált, hogy az úgynevezett független sajtó jelentős része is a hatalomgyár és a status quo fenntartásában érdekelt. Ma már ott tartunk, hogy magukat oknyomozónak nevező portálok és újságírók is mindenféle forráskritika nélkül veszik át a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Feleslegesnek tartja a pereskedést, mert azok általában hónapokig tartanak, és azzal sem elégedett, ahogyan a lapok ezeket a helyreigazításokat közlik. Magyar továbbra is a saját igazát állítja, hiába a médiában megjelent állítások, a róla készült felvételek. „Ma már egymást idézi, egymásra hivatkozik a rogáni és a gyurcsányi média, és beállt a sorba sok, magát függetlenként pozicionáló sajtótermék is. Lehet persze pereskedni, helyreigazítást kérni, de mindenki tudja, hogy ez nagyjából felesleges, hiszen semmit nem ér egy hónapokkal később, legalul megjelenő gúnyos helyreigazítás.”

„Nem véletlenül van így kialakítva a jogszabályi környezet. Így tud a propaganda gondtalanul működni, így tud következmények nélkül hazudni, így tud bárkit, akár magánszemélyeket is gond nélkül tönkretenni. Ha valódi változást szeretnénk elérni, akkor nem csak a korrupt hatalmi elitet kell leváltani, hanem a rendszert kiszolgáló, annak fenntartásában érdekelt média elitet is.”

Azt mondja, a média már a negyedik hatalmi ág, amit valójában senki nem ellenőriz. Többek között ezen is változtatna, mely egy lehetetlen küldetésnek tűnik, hiszen a sajtó szabad, és rengeteg lapról van szó. „Csak úgy érhetünk el valós eredményeket, ha közvetlenül tudunk egymással kommunikálni, ha nem a média által felépített buborékban próbálunk evickélni, hanem nyíltan kimondjuk a valóságot és azt minél több emberhez eljuttatjuk. Igen, a média valóban a negyedik hatalmi ág. Ráadásul egy olyan hatalmi ág, amelyet valójában senki nem ellenőriz.”

„Mi a TISZA Pártnál azon fogunk dolgozni, hogy fenntartsuk a közvetlen kommunikációt a magyar emberekkel, egymás szemébe nézzünk és megszorítsuk egymás kezét. Így biztos nem lesz a fehérből fekete. Ahogy Deák Ferenc mondta: “Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa volna: hazudni nem szabad.”

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.