Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Magyar Péter jelentős adócsökkentést ígért, majd odaszúrt egyet Gyurcsánynak

A Tisza Párt alelnöke kampánynyitó rendezvényén ismertette pártja terveit és kritizálta a jelenlegi politikai vezetést.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetője a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke szombat délután tartotta pártja kampánynyitó rendezvényét a MOM Rendezvényközpontban. A politikus beszédében több jelentős programpontot ismertetett, köztük az áfacsökkentés tervét és az olimpiai pályázatról szóló népszavazás ötletét.

A rendezvényen, amely a párt elmúlt négy hónapjának lezárását is jelentette, Magyar Péter az Európai Parlamenti választásokon elért eredményüket méltatta. Kijelentette, hogy a párt rövid fennállását tekintve a Tisza Párt 30 százalékos támogatottsága „mesébe illő” teljesítmény. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A politikus hangsúlyozta, hogy pártja Orbán Viktor kormányának valódi kihívója kíván lenni, majd ígéretet tett az egészségügy és az oktatás reformjára, valamint részletezte gazdasági elképzeléseit. Ezek között szerepel az élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentése, amit fokozatosan, először a zöldségekre és gyümölcsökre terjesztenének ki.

Magyar Péter ezt követően kritikával illette a korábbi ellenzéki pártokat is, amiért szerinte nem érezték felelősségüket a kormányváltásban. Ennek kapcsán kijelentette: „Egyet megígérhetek: ha én bármikor akadálya leszek a kormányváltásnak, akkor tudni fogom, mit kell tennem a hazám érdekében.” Mondatával vélhetően azt a Gyurcsány Ferencet vette célba, akivel nemrég kommentháborúba kezdett, és akinek véleménye szerint már rég le kellett volna mondania.

A fővárosi politikával kapcsolatban Magyar óva intett Karácsony Gergely főpolgármestert attól, hogy sötét szobákban alkut kössön a kormánnyal, majd bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez több kérdésben, köztük a magyarországi olimpiai pályázatról is.

A rendezvényen felszólalt Ordas Eszter, a párt fővárosi listavezetője is, aki több konkrét fejlesztési javaslatot ismertetett Budapesttel kapcsolatban, köztük a közösségi terek bővítését és a tömegközlekedés fejlesztését.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.