Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,346 $

Hollandia fordított és elődöntős az Eb-n, kiestek a törökök

Törökország ugyan vezetett, végül kikaptak Hollandiától, és már nincsenek versenyben az Európa-bajnokságért.

...svg content...Fotó: A holland Nathan Aké (j) és a török Baris Alper Yilmaz a németországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Hollandia-Törökország mérkőzésén a berlini Olimpiai Stadionban 2024. július 6-án. MTI/AP/DPA/Sebastian Christoph Gollnow
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A szombat este első elődöntőjét Svájc és Anglia vívta meg egymással a németországi Európa-bajnokságban. Olyannyira izgalmas sikeredett a párharc, hogy csak büntetőkkel jutott tovább az angol csapat, akik ezúttal ne hibáztak.

A másik oldalon Hollandián volt a sor, akik Törökországgal nézett farkasszemet, ami a vártnál is izgalmasabb, szorosabb meccset hozott, még akkor is, ha nem záporoztak a gólok, viszont a helyzetek abszolúte megvoltak, mindkét oldalon. A törökök ugyan kevesebbet birtokolták a labdát, inkább Hollandia irányított, megszerezték a vezetést a 35. percben. Soron kívül Történelmi rekord: 110 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát az MNB

Güler adott gólpasszt egy szögletet követően, amit Akaydin fejezett be. A törökök előtt adott volt a lehetőség, hogy duplázzanak, ám nem volt szerencséjük, és ez mint kiderült, nagyon sokba került számukra.

De Vrij volt az első hős a 70. percben Depay passzából egy hasonló kombinációból, mint a török gólnál. Pár perccel később az Európa-bajnokság egyik legjobbja, Gakpo villant, aki akkor még nem tudta, hogy ezzel az elődöntőbe lőtte Hollandiát, mivel több gól más nem esett a negyeddöntőben.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A mérkőzés embere Verbruggen is lehetne, még a hosszabbításban is képes volt akkora védésre, amit nem sokan mutattak volna be. Hihetetlen reflexmozdulattal mentett, és ez is kellett ahhoz, hogy Törökország kiessen az Európa-bajnokságról.

Az M1 megerősítette, be fognak számolni Magyar Péter közmédiás demonstrációjáról

Ezzel együtt továbbra is várják az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is.