Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Büntetőkkel küldte haza Svájcot Anglia az Európa-bajnokság negyeddöntőjében

Egyáltalán nem okozhatott meglepetést Anglia kiesése Svájc ellen, és ezúttal is gyengén játszottak, a svájci csapat pedig megérdemelten van ott az elődöntőben.

...svg content...Fotó: Daniele Orsato olasz játékvezető (j), valamint az angol Harry Kane (k) és a svájci Granit Xhaka (b) a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Anglia - Svájc mérkőzésen a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. július 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az angol válogatott összességében siralmas teljesítményt nyújt az idei Európa-bajnokságon, és nemcsak magához képest. Igencsak nyögvenyelősen jutottak tovább a csoportjukból, majd majdnem kiestek Szlovákia ellen, Bellingham mentette meg őket az utolsó pillanatokban egy ollós góllal.

Nem sokkal később Kane gólja mindent eldöntött, ugyanakkor nem nyugodhattak meg, már csak amiatt sem, mert Svájc volt a következő ellenfél. A svájciak remek játékot mutatnak a tornán, és nem véletlenül jutottak el ideáig, ám Angliát soha nem szabad leírni, főleg amiatt nem, mert tele vannak világsztárokkal, akik ha egyéni szinten villannak, az sokba kerülhet. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Egészen a 75. percig egy kifejezetten gyenge meccset láthattunk, majd jött Embolo gólja. Ez ébresztő volt az angoloknak, akik hirtelen elkezdtek futballozni, Saka pedig a 80. percben nagy gólt lőtt, így minden kezdődhetett elölről.

Miután a felek nem bírtak egymással a rendes játékidőben, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. Maradt a lüktető játékmenet, és Svájc olyannyira nem akarta átadni a terepet, hogy eldönthette volna a meccset, de hol a kapufa, hol pedig Pickford fogott ki rajtuk. Ekkor már erősen érezni lehetett, hogy büntetőrúgásokkal dőljön el a kérdés.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az angolok jól kezdték a büntetőket, addig a Manchester City játékosa, Akanji valami egészen elképesztően gyengén rúgott, így Svájc rögtön hátrányba került. Ugyan Angliának nagyon rossz statisztikái voltak a múltból, ezt a büntetőpárbajt megnyerték, biztosítván a szereplésüket az elődöntőben, hiába a nem éppen meggyőző teljesítmény. A svájciak csak egyszer hibáztak, addig az angolok nem tették meg ezt a szívességet.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.