Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,367 $

Robert Fico után a német AfD is elismerően beszélt Magyarország lépéséről

Robert Fico szlovák miniszterelnök után a német AfD is pozitívan beszélt Orbán Viktor kijevi és moszkvai látogatásáról.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) békemissziója keretében Moszkvába érkezik 2024. július 5-én. A kormányfő Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével találkozik. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Robert Fico az ellene elkövetett merénylet utáni első nyilvános eseményen elismerően szólt Orbán Viktor békekezdeményezéséről, és elmondta, hogy amennyiben egészségi állapota lehetővé tette volna, ő maga is elkísérte volna a magyar miniszterelnököt Kijevbe és Moszkvába.

Az Alternatíva Németországért (AfD) párt parlamenti frakciója is pozitívan értékelte Magyarország erőfeszítéseit az ukrajnai béke előmozdítása érdekében. Soron kívül Donald Trump Izrael helyében lecsapna Irán nukleáris létesítményeire

Az AfD külügyi szóvivője, Matthias Moosdorf szombati nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Magyarország utat mutat azzal, hogy az Európai Unió soros elnökeként azonnal tárgyalásokat kezdeményezett a konfliktusban érintett felekkel. A német ellenzéki párt képviselője hangsúlyozta, hogy ez a megközelítés összhangban van az AfD álláspontjával, amelyet a háború kezdete óta képviselnek.

Moosdorf külön kiemelte Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyedülálló pozícióját, mint az egyetlen európai uniós vezető, aki még közvetlen kommunikációs csatornával rendelkezik Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz.

Az AfD frakciója üdvözölte, hogy magas szintű európai uniós kezdeményezés született a tűzszünet és a béketárgyalások érdekében, ám az, hogy ez eddig nem történt meg, Moosdorf szerint rávilágított az EU és tisztségviselői korábbi, kevésbé békepárti hozzáállására.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.