Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,448 $

Jöhet az élő szövet a fémvázon? Mesterséges bőrt alkottak robotok részére

Elsőre talán félelmetesnek tűnhet, de valójában nagyon komoly segítség lehet ez az emberek számára is.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Tudomány

Bense Róbert

Szerkesztő

A mesterséges intelligencia és a robotika fejlődése mára kezd elég erőteljesen a sci-fi irányába mozdulni, és a legtöbben természetesen aggodalommal kevert kíváncsisággal figyelik, hogy mit hoz mindez a világ számára.

Legalább olyan sokan várják azonban az élethű személyi robotok érkezését, mint amennyien tartanak tőlük, most pedig nagyon úgy tűnik, hogy sokkal közelebb kerültünk a megvalósulásukhoz, legalábbis a külsejüket illetően. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

Japán tudósok ugyanis kifejlesztettek egy olyan kollagénből és emberi sejtekből létrehozott mesterséges bőrt, ami minden eddiginél valóságosabb megjelenéssel ruházza fel a humanoidok arcát, melyek a fejlesztésnek hála akár már mosolyogni is képesek lesznek – írja a BGR.

A tokiói fejlesztőcsapat szerint a mesterséges bőr öngyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik majd. Ami nem csupán a robotok kapcsán lehet majd előnyös, hanem azok számára is, akik súlyos hámsérüléseket szenvedtek.

Shoji Takeuchi, a Tokiói Egyetem Ipari Tudományok Intézetének munkatársa ugyanakkor hozzátette, hogy még számos kérdésre kell választ találni, így a mesterséges bőr tápanyagellátásának problémája is megoldásra vár, illetve ellenállónak kell lennie a szennyeződésekkel szemben is.

Igencsak korosodik a NASA egyik szondája, kényszerű lépést kellett megtenniük emiatt

Akár a 2030-as évekig is tovább működhet a Voyager-2 szonda, ennek azonban az ára is megvan: egyre több tudományos műszerét kell leállítani.