Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,49 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
466,00 Ft
Bitcoin
61,065 $

Képtelenség ellenőrizni az iskolákban a távolságtartást Magyarországon

Az egyik budaörsi iskola igazgatója az InfoRádióban beszélt a koronavírus-járvány nehézségeiről, valamint arról, miként próbálják uralmuk alatt tartani a helyzetet a tanítási órákon az osztálytermeken belül.

...svg content...Gyõr, 2020. szeptember 2. Újonnan felszerelt kézfertõtlenítõ a Gyõri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában 2020. szeptember 2-án. A gyõri Innovatív Speciál Transport Kft. 37 helyi köznevelési intézménynek juttatott el kézfertõtlenítõ szerekbõl és kézfertõtlenítõ eszközökbõl álló adományt 3 millió forint értékben. MTI/MTI Fotószerkesztõség/Krizsán Csaba
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egyik budaörsi iskola igazgatója az InfoRádióban beszélt a koronavírus-járvány nehézségeiről, valamint arról, miként próbálják uralmuk alatt tartani a helyzetet a tanítási órákon az osztálytermeken belül.

A Herman Ottó Általános Iskola igazgatója, Turcsik Viktor kiemelte, legfőképpen a délutáni sportfoglalkozások és a kirándulások korlátozása okozta számukra a legnagyobb meglepetéseket az Emmi legújabb járványügyi intézkedéseiben. Soron kívül Rétvári Bence: az állami gyermekvédelmi intézményvezetők többsége alkalmas a munkára

„Megrettentett bennünket, mert mi azt gondoljuk, hogy a gyerekek sportja nagyon fontos. Az irányelv meglehetősen tiltja, hogy délután sportfoglalkozásokat szervezzünk, a helyi önkormányzat is azt kérte, hogy ne legyenek sportfoglalkozások zárt térben.”

Turcsik hozzátette, ez ebédeltetést csak úgy tudták megoldani, hogy meghosszabbították az időtartamát, viszont ezzel egyértelműen a tanítást hátráltatják.

Az intézmény vezetője szerint a gyerekek és a szülők egyaránt rendkívül segítőkészek és együttműködőek, ezért fegyelmezettség szintjén semmilyen akadályokba nem ütköztek, viszont komoly megpróbáltatást jelent számukra betartani az óvintézkedések minden egyes pontját.

„Az volt a tervünk, hogy egyszerre csak két osztályt engedünk az ebédlőbe, de ez sajnos meghiúsult. Nagyon megnövekedett a sorbanállás, fizikailag nem is lehet másfél méterre állítani a gyerekeket, mert akkor kilógnának az iskolából. Végül is úgy döntöttünk, hogy három osztály ebédel egyszerre, de izoláltan, az osztálytársak egymáshoz képest azonban közelebb vannak, mint másfél méter.”

Magyar Péter elvonult, nagyon csendes jelenleg

Magyar Péter magához képest messze csendesebb, gyakorlatilag a politikai pályafutása óta nem volt erre példa.

Videón Románia sima veresége Hollandia ellen az Eb-ről

Hiába fogadkozott a román válogatott, Hollandia egyértelműen jobban játszott, és három megadott góllal jutottak be a következő körbe.

Krokodil ragadott el egy 12 éves gyereket Ausztráliában, jelenleg is keresik

Ausztrália északi részén jelentették be a 12 éves gyerek eltűnését, aki valószínűleg már nincs életben, krokodiltámadás áldozata lehetett.