Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
66,036 $

Magyar Péter hangfelvételei: bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást

Fontos bejelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészség, melynek kapcsán megerősítették, bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke felszólal a közmédia által szervezett uniós választási vitaműsor helyszínénél, a Várkert Bazárnál tartott ellenzéki demonstráción 2024. május 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség rendkívüli sajtótájékoztatót tervezett csütörtök délelőttre. A sajtóeseményt megtartották, melynek ideje a vizsgálati eredmény részeként közölték, az adatok szerint kijelenthető, hogy kormánytagoknak és más hivatalos személyeknek sem volt előzetes tudomásuk a bizonyos korrupciós Völner-Schadl ügyről 2021 novembere előtt.

A tájékoztató alatt azt mondták, Magyar Péter a meghallgatása alatt nem tudott konkrét bizonyítékkal szolgálni, és a nyomozás során sem találtak ilyen bizonyítékokat. Magyar először 2021 decemberében szerzett tudomást a Völner-Schadl ügyről, de nem tudott megnevezni egy olyan személyt sem, akinek tudomása volt a vesztegetési ügyről, és mégsem tett feljelentést. Soron kívül Robbanás történt egy oroszországi benzinkútnál, két gyermek is meghalt

Varga Juditot szintén tanúként hallgatták meg a kilenc személy közül, aki lényegében ugyanazt mondta, mint Magyar, miszerint egy olyan személyt sem tudott megnevezni, akik tudhattak az ügyről. Rogán Antalt és Gulyás Gergelyt is kihallgatták, illetve azokat is, akikre a hangfelvételekre utaltak. Rogánék is azt mondták, nincs tudomásuk olyan személyről, aki tudott volna a Völner-Schadl ügyről, mégsem teljesítette feljelentési kötelezettségét.

A nyomozást bűncselekmény hiányában ejtették

Varga a vallomása alatt elárulta, Magyar a felvétel rögzítésének időszakában feltűnően elkezdett érdeklődni a közélet iránt, és pletykákat mondatott fel vele, majd megtudta, hogy ezeket a beszélgetéseket felvette a volt a férje.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A nyomozást végül bűncselekmény hiányában ejtették, kiemelvén, Rogán Antal és a többi személy, akinek a neve (Detti, Zsani) elhangzott a felvételen, nem jártak az ügyészség épületében. A Dettiként megjelölt személy neve és adatai pedig nem lett kihúzva, ahogyan másoké sem. A nyomozás során arra a következtetésekre jutottak, senki nem nyúlt hozzá az iratokhoz, azokba nem nyúltak bele, ami több okból kifolyólag is fizikálisan lehetetlen, még belső ember segítségével is.

Kizárták, hogy Magyar Péter és Varga Judit rendelkezett volna ügyészségi információkkal az ügyről, és olyan személytől kaptak volna információkat, akinek tényleges rálátása van az ügyre. A tárgyi tévedésekkel teli hangfelvételek elemzése alapján arra a következtetésre jutottak, hogy Magyar állításával szemben nem Rogán Antal és emberei húzhatták ki a neveket, ami amúgy sem történt meg. Kiderült, Varga nem tényeket, hanem csak pletykákat osztott meg Magyarral.

Egyetlen olyan bizonyítékot sem találtak, ami arra utalt volna, hogy bármilyen nevet is kihúztak volna vagy manipulálták volna az iratokat. Az ügyészség hangsúlyozta, noha nem voltak egyértelmű bizonyítékai Magyar Péternek, de még érintőlegesen sem, rendkívül mély szinten tartottak nyomást, hogy minden kétséget kizáró döntés születhessen.

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Robbanás történt egy oroszországi benzinkútnál, két gyermek is meghalt

Eddig tíz halálos áldozatról tudni, akik életüket vesztették az oroszországi dagesztáni régióban történt robbanás következtében.

Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője tisztázta, kik azok, akik biztosan nem csatlakozhatnak hozzájuk, bárhogyan is alakuljon a sorsuk a 2026-os választások ideje alatt.