Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,52 Ft
Euró
396,93 Ft
Font
475,61 Ft
Bitcoin
65,684 $

2-0-ra nyert Németország Magyarország ellen az Európa-bajnokságon

Egy nagyon más magyar válogatott lépett pályára Németország ellen az Európa-bajnokság második csoportmeccsén.

...svg content...Fotó: EPA/MOHAMED MESSARA
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Marco Rossi ígéretéhez híven változtatott a csapaton a svájci első félidő miatt, és ez működött is, illetve egy egészen más csapat rohant ki a pályára. Ez láthatóan meglepte a németeket, és már az első másodpercekben nagyot kellett védenie Neurnek Sallai kiugrásánál, aki kis híján megszerezte a vezetést.

A 12. percben pedig Gulácsi mutatott be egy parádés hárítást, egyértelműen góltól óvta meg csapatát Gündogan lövésénél. Ezzel ismét bizonyította, hogy az Európa-bajnokság egyik legjobb kapusa, de a riválisának az első félidőben több dolga akadt. Soron kívül Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

A 22. percben Musiala szerezte meg a vezetést furcsa körülmények között, mert Gundogan hátulról fellökte Orbánt, amit végül a VAR-os elemzés során sem ítéltek szabálytalannak. Erősen véleményesnek tűnt az ítélet, ami még biztosan beszédtémát fog szolgáltatni a következő órákban.

Szerencséje sem volt a magyar válogatottnak

Pár perccel később Szoboszlai villant szabadrúgásból, Neuer csak kipaskolni tudta a veszélyes kísérletet, ami akár be is akadhatott volna. Röviddel ezután ismét Szoboszlai próbálkozott, egy nagyon jónak tűnt lövést blokkolt a védelem, ami újabb figyelmeztetés volt. Az első félidő végére is maradt dráma, ugyanis a magyar csapat kiegyenlített egy rögzített szituációból, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. Szoboszlai adta be a labdát, amit Orbán fejelt kapura, de Neuer védeni tudta azt, majd jött Sallai, aki egészen közelről bólintott.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A 60. percben Varga fejese volt veszélyes, ami éppen hogy csak elkerülte a kaput, Rossi is csak fogta a fejét. Nem egész 10 perccel később gyakorlatilag minden eldőlt, amikor kihagyott a magyar védelem. Az első gólban is jelentős szerepet játszott Gündogan lőtt simán a kapuba, Gulácsi már tehetetlen volt, ezzel két gólra növelve a hátrányt. A folytatásban már nem változott az eredmény, maradt a 2-0.

Ezzel a győzelemmel Németország már 6 pontos, addig Svájc a második 3 ponttal, míg Magyarország és Skócia pont nélkül áll a 3. és 4. helyen. Az este folyamán Svájc és Skócia csap össze egymással, amivel egyúttal eldőlhet az első két hely sorsa, ha a svájci csapat legyőzi a skótokat.

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Váratlan döntetlen született az Újpest-Eto meccsen

Az Újpest nem tudta otthon tartani a 3 pontot a Győri ETO ellen az NB1 8. fordulójában, ami egyértelműen csalódás az újpestiek számára.