Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Ennyi idejük maradt a jelölteknek leszedniük a választási plakátokat

Hamarosan minden pártnak le kell szednie a választási plakátjait, amit törvény ír elő, kezdve a meghatározott idővel, ami rendelkezésükre áll ehhez.

...svg content...Fotó: A Megoldás Mozgalom (fent) és a DK-MSZP-Párbeszéd (lent) választási plakátja a Nyugati téren 2024. június 6-án. Az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők megválasztása 2024. június 9-én lesz Magyarországon. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A választások véget értek, és úgy tűnik, Budapesten is eldőlt a kérdés, Karácsony Gergely javára, aki ennek ellenére új választást akar, mert még nagyobb győzelmet akar aratni Vitézy Dávid ellen. Vitézy is szeretné, ha új választást írnának ki, ami erősen valószínűtlen, miközben a DK hazugsággal vádolja Karácsony riválisát.

Mindkét fél erős plakátkampányba kezdett az elmúlt hetekben, szinte mindenhol találkozhattunk Karácsony és Vitézy arcával. Ez is szükséges volt ahhoz, hogy szavazatokat gyűjtsenek, és végül Karácsony 41 szavazattal nyerje meg a választást, bár szerinte ennél valószínűleg több vokssal a neve mellett győzött. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

Összesen valamivel több mint három hét áll a jelöltek rendelkezésére ahhoz, hogy eltávolítsák az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választásra készült plakátokat, amiknek a többsége még mindig látható odakint. Rengetegen helyen látni ezeket a plakátokat, melyeket hirdetőoszlopokra és többek között villanyoszlopokra helyeztek ki.

Még van idejük a pártoknak

A törvényben foglaltak szerint egy hónapon belül, tehát július 9-én 16 óráig minden plakátnak le kell kerülnie. A jogszabályokban rögzített törvényi rendelkezés kimondja, a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Az önkormányzatoknak megvan a lehetőségük arra is, hogy a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják ezeket a plakátokat, aminek költségét kiszámlázhatják.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló „kampányoszlopokat” helyezett ki a közterületekre; a jelöltek és a jelölőszervezetek ezekre ingyenesen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat – írja az MTI.

Az önkormányzatok így próbálták megelőzni a „vadkampányolást”, vagyis azt, hogy a jelöltek, jelölőszervezetek aktivistái a plakátokat házfalakra, villanyoszlopokra, aluljárók falára vagy hidakra ragasszák fel.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.