Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
61,561 $

Tanulmány: a nők ellenállóbbak az űrben, mint a férfiak

Mindez a biológiával van összefüggésben.

...svg content...Fotó: Unsplash
Világűr
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A nők ellenállóbbak az űrben, mint a férfiak, mindezt pedig egy amerikai tanulmány is megerősítette nemrégiben. Az összefoglaló szerint a hölgyek jobban viselik a furcsa idegenek jelenlétét, a féreglyukakon át haladó teszteletlen gépeket, vagy az éppen feléjük gyanútlanul közeledő meteorokat.

A tanulmány kimondja, hogy a férfiak génaktivitása később normalizálódik a Földre való visszaérkezés után, mint a nőké, tehát ők jobban viselik az űrrepülés okozta stresszt a férfiakkal szemben. Mint írják, a férfiaknál a génaktivitás jobban megzavarodik, és a Földre visszatérve hosszabb időbe telik, amíg visszatér a normális szintre. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

A Christopher Mason, a New York-i Weill Cornell Medicine fiziológiaprofesszor által vezetett kutatócsoport a SpaceX Inspiration4 2021-es küldetésében részt vevők adatait vetette össze 64 másik asztronautáéval, így jutott a fenti felismerésre – írja az Index a The Guardianre hivatkozva.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az emberi test valósággal szenved az űrben, minden porcikánkat kikészítené egy hosszabb utazás. Márpedig ha a Marsra akarnak embereket küldeni, erre a problémára sürgősen megoldást kell találni.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy titokzatos barlangban élhetnek az első telepesek a Marson, egész járatok lehetnek odalenn. A tudósok szerint az kellően nagy lehet ahhoz, hogy biztonságos menedéket alakítsanak ki benne, ugyanakkor tény, hogy még számos vizsgálatra van szükség ennek kapcsán.