Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Három Valencia-szurkoló kapott börtönbüntetést a Vinicius Jr. elleni gyűlölet-bűncselekmények miatt

A drukkerek rasszista bekiabálásokkal sértegették a játékost.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy bírósági közlemény szerint 8 hónap börtönbüntetésre ítéltek 3 valenciai futballszurkolót, akik a Real Madrid játékosával, Vinicius Jr-ral szemben követtek el gyűlölet-bűncselekményeket. Ez volt az első alkalom, hogy bírósági ítélet született a játékos ellen irányuló rasszista inzultusok miatt. A hétfői közleményben úgy fogalmaztak:

„A ma meghozott ítélet, amely jogerős, bizonyítottnak állapítja meg, hogy a három vádlott Viniciust a bőrszínére utaló kiabálásokkal, gesztusokkal és skandálással inzultálta. Ezek a rasszista jellegű kiabálások és gesztusok, amelyek többek között a hangok ismétléséből és a majmok mozdulatainak utánzásából álltak, a labdarúgóban frusztráció, szégyen és megaláztatás érzését keltették, aminek következtében aláásták méltóságát.” Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Noha börtönbüntetés az ítélet, Spanyolországban a nem erőszakos bűncselekményekért kiszabott két évnél rövidebb börtönbüntetések miatt ritkán kell börtönbüntetést letölteniük a korábban nem elítélt vádlottaknak, így a három vádlott valószínűleg szabadlábon marad, hacsak nem követnek el újabb bűncselekményeket.

A Reuters szerint az érintett szurkolókat, akik bűnösnek vallották magukat a vádakban, két évre eltiltották a futballstadionokba való belépéstől is, továbbá kötelezték őket a bírósági eljárás költségeinek megfizetésére is.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az incidensek tavaly májusban történtek a valenciai Mestalla Stadionban, amikor egy bajnoki mérkőzésen rasszista szidalmakkal illették Vinicius Juniort.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.