Hét embert már elítéltek Vinicius Junior rasszista bántalmazása miatt

Fotó: EPA/Mariscal
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Vinicius Junior rasszista bántalmazása miatt eddig hét embert ítéltek el, akik többek között pénzbüntetést kaptak.

Vinicius Junior ügye súlyos, amit a LaLiga is nagyon komolyan vesz. Nem sokkal a legutóbbi rasszista támadásokat követően többeket őrizetbe vettek, és már akkor tudni lehetett, hogy nagyobb büntetésre számíthatnak.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A Real Madrid természetesen mindenben a klasszis brazil játékos mögött áll, aki nagyon rossz hangulatba került az őt ért támadások miatt. A 2023-as idény alatt nem egyszer gyalázkodtak vele szemben, és a szezon végére betelt a pohár.

Éles kritikákat fogalmazott meg a Real játékosa a ligával szemben azt követően, ahogyan a Valencia stadionjában rasszista módon gyalázták. A Mestallában azonosított elkövetők közül hárman 5000 eurós pénzbírságot kaptak, illetve egy évre kitiltották őket a stadionokból.

Nem úszták meg büntetés nélkül

A másik négy ítélet még a januári incidens kapcsán született meg, aminek során az Atletico szurkolói a Real Madrid sztárjának képmását felakasztották egy hídra a nagy madridi derbi előtt.

A négy személy 60 ezer eurós pénzbírságot kapott, illetve két éven át egy stadionba sem tehetik be a lábukat. A Spanyol Labdarúgó Szövetség, az RFEF bejelentette, hogy a válogatott jövő márciusban Brazília ellen pályára lép „egy bőr, két ország” elnevezésű rasszizmusellenes kampány keretében, ami a rasszizmus felszámolására szólítja fel az embereket a labdarúgásban.

A RFEF által kiadott közleményben foglaltak szerint a mérkőzésre amiatt kerül sor, hogy „megerősítsék a két entitás elkötelezettségét a futballban megnyilvánuló erőszak ellen, illetve elmélyítsék a már meglévő jó kapcsolatokat.” – írja a 90min.