Clouds
21 Budapest
Dollár
344,72 Ft
Euró
370,93 Ft
Font
431,78 Ft
Bitcoin
26,896 $

A LaLiga elnöke bocsánatot kért egy Viniciusról szóló tweetje miatt

Fotó: EPA/MARTIN DIVISEK
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Javier Tebas, a LaLiga elnöke magyarázkodásra kényszerült, miután közzétett egy tweetet Vinicius Juniorról.

Az ESPN jelentése szerint a LaLiga elnöke, Javier Tebas nyilvánosan elnézést kért egy Viniciusról szóló tweetje miatt, melyet közlése szerint félreértettek, kiemelve, hogy meglátása szerint a spanyol szövetségnek (RFEF) többet kellene tennie a rasszizmus ellen, mert a ligának jelenleg nincs ilyen hatásköre.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Tebas az ESPN Brasilnak nyilatkozva úgy fogalmazott:

„Ezt mindig elmondom az egész munkacsoportomnak. Ha az emberek vagy egy fontos részük egy üzenetet bizonyos módon értelmez, akkor igazuk van, ezért sajnálom, mert úgy gondolom, hogy az üzenetemet nem értették meg, különösen Brazíliában. Szóval sajnálom, mert úgy vélem, az üzenetemet és a szándékomat, vagyis ezek egy fontos részét nem értették meg, különösen Brazíliában.”

Hozzátette, nem az volt a szándéka, hogy támadja Viniciust, hanem inkább az, hogy tisztázza, Vinicius épp egy hónappal ezelőtt készített egy videót a témában, melyben jelezte, hogy támogatja a LaLiga rasszizmus elleni akcióit. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Vinicius elleni ismételt rasszista megnyilvánulások nagy port kavartak.

A Mestallában rendezett Real Madrid-Valencia LaLiga-mérkőzést a második félidőben félbeszakították, miután a brazil válogatott játékos szóvá tette, hogy ismételten rasszista skandálásoktól hangos a stadion. Később a játékos a közösségi médiában közzétett bejegyzésében kijelentette, „a rasszizmus normális a LaLigában”, hozzátéve, hogy „Brazíliában Spanyolországot a rasszisták országaként ismerik”.

Erre reagálva tette közzé félreérthető tweetjét Tebas, mely így szólt:

„Sem Spanyolország, sem a LaLiga nem rasszista. Nagyon igazságtalan ezt állítani. A LaLigában minden erőnkhöz mérten elítéljük a rasszizmust, és minden erőnkkel fellépünk ellene.”