Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Karácsony súlyos állításokat tett Szentkirályi visszalépését követően

Karácsony Gergely súlyos állításokat tett Szentkirályi Alexandra visszalépését követően, amivel Vitézy Dávid óriási előnybe kerülhet.

...svg content...Fotó: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Wintermantel Zsolttal, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetőjével, "A nagykörúton belüli szakaszról is kitiltaná az autósokat Karácsony Gergely" címmel tartott közös sajtótájékoztatón a Blaha Lujza téren 2024. május 28-án. MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Igencsak felgyorsultak az események a választási hajrában, Szentkirályi Alexandra már nincs a főpolgármesteri jelöltek között, visszalépett Vitézy Dávid javára, aki röviddel ezután reagált is a bejelentésre. Hosszasan taglalta, nem fog koalícióra lépni a Fidesszel és a DK-val sem, addig Karácsony Gergely számára nem maradt más, mint a remény.

„Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje.” – írta nem túl boldogan Karácsony, akire erősen kritikus órák várnak, mert ebből a helyzetből nyernie több mint nehéznek ígérkezik, amivel valószínűleg maximálisan tisztában is van. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Karácsony azt állítja, a Fidesz ezzel elárulta a választóit, de szerinte Vitézy és Ungár szintén megpróbálta becsapni az embereket. „Ez az alku a választók elárulásán és átverésén alapul. A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát.”

Újabb súlyos állításokat tett Karácsony, aki azt mondja, a kormánynak a szakrendelőkre fáj a foga, illetve központosítani akarják a színházakat, akárcsak a kulturális intézményeket. „Tudjuk, hogy a Fidesz meg fogja kérni ennek árát Vitézytől, az Orbán-Ungár paktumot Budapesttel akarják megfizettetni.”

„A kormánynak fáj a foga a kerületi szakrendelőkre, központosítani akarják a színházainkat és a kulturális intézményeinket, az ingatlanos oligarcháik, Tiborcz, Schmidt Mária, Garancsi Budapest kárára üzletelhet, és ahogy eddig, úgy ezután is számíthat Vitézy Dávid megbízásaira Mészáros Lőrinc. Ismerjük a módszereiket, tudjuk, hogy ez a paktum valódi ára.”

Arra kéri az embereket, hogy még ebben a helyzetben is szavazzanak rá, de immáron a viták előtti magabiztossága eltűnni látszik. Korábban nagyon magabiztos volt, hogy övé lesz a győzelem, viszont a nyílt viták óta mintha minden megváltozott volna. „Én hiszem, hogy a budapestiek átlátnak a szitán. Azt kérem csak, senki ne hagyja magát megvezetni, becsapni. A tét az, hogy hagyjuk-e, hogy a hatalom elfoglalja magának a városunkat. A tét az, hogy kiállunk-e továbbra is magunkért, kiállunk-e Budapest értékeiért és elveiért. A tét az, hogy megőrizzük-e Budapestet szabad, zöld és szolidáris helynek. A hatalom emberei, vagy az emberek hatalma. Erről szavazunk most vasárnap.”

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.