Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,88 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
469,21 Ft
Bitcoin
63,502 $

Orbán Viktor magabiztos, de egyúttal figyelmeztet is

Orbán Viktor nagyon magabiztos a Fidesz győzelmét illetően a közelgő választások előtt, aminek hangot is adott.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b2) országjáró kampánykörútjának dabasi állomásán 2024. június 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég egy igen különleges ajándékot kapott országjárás közben, majd humorosan reagált. A legtöbb esetben azonban komoly marad, főleg most, hogy ekkora a tét. A kormányfő is beszáll a Fidesz nagy akciójába, melynek ideje alatt 24 óra leforgása során 1 millió embert keresnek fel személyesen.

Magyarország első embere rendkívül magabiztos a választások előtt, szerinte nyerni fognak, és mindezt nem is akarja véka alá rejteni. A Békemenet ideje alatt is érezhető volt a Fidesz ereje, és a számok is azt támasztják alá, hogy a Tisza Párttól sem kell tartaniuk, hiába Magyar Péter folyamatosan országjárása.

„A választás tétje egyértelmű: háború vagy béke. Az erőviszonyok most másodlagosak, mert ezt a választást meg fogjuk nyerni. Ezt az ellenfeleinktől tudom. Normális párt ugyanis arra szokott gyúrni, hogy legyőzze a másikat, de most úgy látom, a baloldalnak az egyetlen reménykedése, hogy hátha most nem úszunk világcsúcsot. Ezért mondogatják, hogy hány százalék lenne kudarc a Fideszre nézve. Iszonyú erősek vagyunk, és meg fogjuk nyerni a választást – ha mozgósítjuk az erőinket.” – fogalmazott a Mandinernek adott interjújában a kormányfő.

Orbán Viktor figyelmeztet

Orbán Viktor jól emlékszik a baloldal 2022-es próbálkozására, ami végül besült, és a Fidesz ennek köszönhetően is hatalmas győzelmet aratott. „2022-ben teljes összefogással próbálkozott a baloldal. Most mintha a 2014-es és 2018-as receptet venné elő, így megint szétválik a kormánnyal szemben álló politikai tábor. De 2014-ben és 2018-ban ugyanúgy kétharmadunk volt, mint 2022-ben.”

Azt mondta, a háborún túl az ő ellenfelük ebben a pillanatban a rutin, emiatt sem szabad hátradőlni, mert mindig meg kell dolgozni a győzelemért, és az, aki elbízza magát vagy könnyelműen vesz egy választás, vereséget szenvedhet. A Fidesz máshogyan gondolkozik, emiatt is erősített be a kampány végén. „A háborún túl a mi ellenfelünk ebben a pillanatban a rutin; ha azt hiszik a támogatóink, hogy mivel nyerni szoktunk, majd most is meglesz a győzelem magától. Küzdelem nélkül azonban nincs győzelem.”

„A választás harc, csata, amit meg kell nyerni, ki kell menni az utcára, el kell menni az emberek közé, ki kell vinni a leveleket, föl kell hívnunk egymást, szenvedélyt kell belevinnünk a küzdelembe, és akkor a polgári, nemzeti, keresztény oldalon meg­lévő társadalmi többség érvényesülni fog a választási eredményekben is”

Donald Trump kijelentette, ha nem ő nyeri az elnökválasztást, az részben a zsidók hibája lesz

Újabb furcsa megszólalás érkezett volt amerikai elnöktől.