Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,654 $

Így reagált Biden és Trump a korábbi amerikai elnök elítélésére

Biden szerint az elődjével szemben hozott esküdtszéki ítélet azt erősíti meg, hogy senki nem áll a törvények felett.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Peter Foley
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Joe Biden amerikai elnök pénteken a Fehér Házban kommentálta a Donald Trump ellen hozott elmarasztaló esküdtszéki döntést, és azt hangoztatta, hogy egy szövetségi tagállam által indított perről van szó, nem szövetségi ügyről. Emellett azon a véleményen volt, hogy az esküdtek körültekintő döntést hoztak.

Mint mondta, Trumpnak lehetősége lesz a fellebbezésre, ahogy bármely amerikai állampolgárnak. Míg a volt amerikai elnök a tegnapi, New Yorkban újságírók előtt tartott beszédében fellebbezési szándékát hangoztatta. Megismételte, hogy a bírót súlyosan elfogultnak tartja, és úgy látta, hogy az ügy rajta felül áll – írja az MTI. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Hozzáfűzte, hogy hajlandó bármit megtenni az „Egyesült Államok megmentése és alkotmányának megóvása érdekében”, s arra utalt: „elveszítjük az országunkat”. Mint ismert, a korábbi elnököt és nem hivatalos republikánus elnökjelöltet a New Yorkban, üzleti iratok meghamisítása miatt indult büntetőperben mind a 34 vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék.

Az esküdtszék döntése a bizonyítékok bemutatását követően született meg, köztük Michael Cohen, Trump volt személyes ügyvédjének és David Pecker, a „National Enquirer” volt szerkesztőjének kulcsfontosságú vallomásai alapján. Mindkét tanú alátámasztotta a vád állításait, miszerint Trump illegális tevékenységet folytatott, hogy elhallgattassa az állítólagos házasságon kívüli viszonyairól szóló negatív híreket.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Az időjárási szélsőségek és az algavirágzás következtében kellemetlen szagú ivóvízről érkeztek lakossági bejelentések több Balaton környéki településről.