Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Mind a 34 vádpontban bűnösnek találták Trumpot a hallgatási per kapcsán

Egy New York-i esküdtszék bűnösnek találta Donald Trump volt elnököt mind a 34 vádpontban, amelyek a 2016-os választások idején történt hallgatási pénzfizetéshez kötődtek.

...svg content...Fotó: EPA/JUSTIN LANE / POOL
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Kétnapos tanácskozás után az esküdtszék arra a következtetésre jutott, hogy Trump üzleti dokumentumokat hamisított, hogy eltitkolja a Stormy Daniels felnőttfilm-színésznőnek fizetett 130 ezer dolláros összeget.

Az esküdtszék döntése a bizonyítékok bemutatását követően született meg, köztük Michael Cohen, Trump volt személyes ügyvédjének és David Pecker, a „National Enquirer” volt szerkesztőjének kulcsfontosságú vallomásai alapján. Mindkét tanú alátámasztotta a vád állításait, miszerint Trump illegális tevékenységet folytatott, hogy elhallgattassa az állítólagos házasságon kívüli viszonyairól szóló negatív híreket. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A Trump-toronyban tartott találkozón Cohent és Peckert állítólag arra utasították, hogy vizsgálják ki és nyomják el a Trumpról szóló káros pletykákat, hogy növeljék esélyeit a 2016-os elnökválasztáson. Ez vezetett aztán bizonyos történetek jogaiért történő kifizetésekhez, amelyeket soha nem tettek közzé, valamint a Danielsnek fizetett hallgatási pénzhez is.

Az ügyészek azzal érveltek, hogy Trump választási esélyeinek javítására törekedett azzal, hogy kifizette Danielst, majd illegálisan dokumentálta az ügyletet.

Míg maga a kifizetés nem volt törvénytelen, az ügyészség azt állította, hogy Trump a Cohen által fizetett összeg visszafizetésekor manipulálta a nyilvántartásokat, hogy elrejtse a kifizetés valódi célját, és végül ez vezetett a 34 rendbeli illegális kampányfinanszírozás vádjához, amelyben Trumpot most bűnösnek találták.

A bíró július 11-ét jelölte meg az ítélethozatal napjának.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.