Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,54 Ft
Euró
395,53 Ft
Font
468,78 Ft
Bitcoin
61,673 $

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.

...svg content...Fotó: Unsplash/Deco Kogoya
Ausztrália és Óceánia

Takács Petra

Szerkesztő

Több mint 1100 ház tűnt el a földcsuszamlás hatására, amiről a helyi média számolt be. Százak halhattak meg a földcsuszamlásba, ami pénteken, hajnali 3 óra körül csapott le, körülbelül 600 kilométerre a fővárostól.

A Reuters azt írja, több mint hat faluról tudni, amik érintettek voltak ebben, és sokakat még mindig keresnek. Négy holtestet már megtaláltak, miután a mentőcsapatok megérkeztek a ritkán rakott területekre, ahol a halálos áldozatok száma várhatóan növekedni fog a következő órákban, napokban. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A földcsuszamlás a közlekedést is megnehezíti, miután elzárta az autópályát, azt nem lehet megközelíteni sem. Emiatt helikopterekkel próbálnak közelebb kerülni a mentőcsapatok, de minden egyes perccel kevesebb lesz az esély arra, hogy túlélőket találjanak. A helyszínen készült felvételeken látszik, mekkora a káosz, súlyos a helyzet.

Sokan zokogásban törtek ki, rengetegen kereshetik a családtagjaikat, és attól félnek, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyv következett be. Jelenleg óriási erőkkel keresik az eltűnteket, minden másodpercet igyekeznek kihasználni az egységek, sokan kézi erőkkel dolgoznak, amíg nem érnek a helyszínre a munkagépek, a speciális felszerelések.

Ebben a pillanatban megjósolni sem tudják, hány áldozattal lehet számolni, ugyanakkor az első adatok nagyon aggasztóak, és a következő órák kritikusak lehetnek. További egységeket várnak, és más országokból is érkezhet segítség.

Mától másképpen is lehet kutyákat szállítani a balatoni vonatokon

A MÁV hangsúlyozta, zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon.

Tucatnyi kínai gép jelent meg Tajvan közelében

A tajvani védelmi minisztérium szerdán számolt be arról, hogy Kína újabb harckészültségi járőrözést hajtott végre a sziget közelében.

Poharakkal dobálták az angol szurkolók a szövetségi kapitányukat az Eb-n (videó)

Az ember csak fogta a fejét az angolok teljesítménye láttán, akik papíron az egyik legerősebb csapat, de valójában ebből semmit nem mutattak eddig.